Olen tainnut aikaisemminkin selostaa käyttämääni painotekniikkaa, mutta tässä kertausta:
Ensin muokkasin netistä löytämääni kitaran kuvaa kuvankäsitteluohjelmalla. Tulostin sen haluamaani kokoon ja piirsin kontaktimuoville sabluunaksi. Tämän jälkeen leikkasin kaikki osat irti joihin tahdoin tulevan valkoista väriä ja kiinnitin muovin kankaalle.
Kaikki pienet yksityiskohdat joihin ei tahdo värin leviävän tulee myös peittää irtileikatuilla osilla. Tässä kuvassa niitä tuntui oleva tuhottomasti kielten kohdalla! Sabluunan tekoon kannattaa käyttää teräväkärkisiä saksia tai askarteluveistä. Itse useimmin käytän saksia. Ihan todella pienissä osissa turvaudun veitseen. Tässä ei veistä tarvittu. Leikatessa pitää olla huolellinen ja on leikattava tarkasti piirrettyjä viivoja pitkin, ei vain melkein...
Sabluuna on valmis. Kaikki osat ovat paikallaan.
Sitten kaivetaan kaapista esille kangasvärilaatikko ja todetaan niiden olleen kaapissa taas niin kauan, että maalit ovat ehtineet kuivahtaa. Sain kuitenkin vesitilkalla herätettyä eloon peittovalkoisen värin. Tämä on mielestäni hauskin vaihe, maalin töpöttely sabluunalle. Se tapahtuu yleensä nopeasti joten yritän tässä vaiheessa aina tehdä mahdollisimman hitaasti, jotta tämä vaihe kestäisi pitkään. Vaihe tuntuu siksikin lyhyeltä, että sabluunaa on saattanut valmistaa yli tunnin ja itse painaminen vie 5 minuuttia. Kannattaa muistaa laittaa alle paperia, jos kangas päästää väriä läpi.Kun kaikki kohdat on töpötelty aletaan poistamaan muoveja. Isot ensin ja sitten pienet osat nuppineulan avulla. Kannattaa olla varovainen, ettei suttaa maalia muoveja irrotellessa.
Kun kaikki muovit on irrotettu ja tahdot että työ kuivuu nopeasti voit seikkailla omaan vessaan ja kaivaa esiin hiustenkuivaajaan. Kuivaajalla tuulettemalla ja lämpöä puhaltamalla väri kuivuu melko nopeasti. Tätä on myös hyvä käyttää kun tekee moniväristä työtä apuna kuivattelussa eri värien välillä.
Kun työ on kuiva se silitetään puuvillakankaan tai leivinpaperin läpi silitysraudan kuumimmalla asteella. (Kannattaa noudattaa väripurkissa olevia ohjeita).
Kun sain kuvan painettua valmiiksi ompelin kankaasta pipon! Kaava oli samantapainen kuin aikaisemmissa trikoopipoissa.
Tässä valmis rokkaavaa kitara-pipo! Itselle oli ainakin sopiva, mutta toivottavasti veljestäni ei tule tiukkapipoinen :)
Synttärisankari sai myös kitara-aiheisen kortin.
Ja jos aikaisemmat painatukset kontaktimuovilla kiinnostaa klikkaile näitä:
Kuultoa seinässä - sabluunamaalaus seinälle
Rakas ystäväni muumipeikko - jättisabluunaa käytetty muumipeikon tekoon seinälle
Piirustus paidassa - lapsen piirustus paitaan
Tehdään vaikka paita tai taulu - oma kuva tai kenen vaan kuva paidassa tai taulussa
Wau tämä on upea. En kyllä taida omiin taitoihin luottaa, että tuo tekniikka onnistuisi.
VastaaPoistaTosi tyylikäs pipo! Kannatti nähdä paljon vaivaa. :)
VastaaPoistaKiitos! Tekniikka ei ole vaikea,kun jopa minä osaan sen :)kannattaa kokeilla ;)
VastaaPoistaTosi kiva, eipä ole tullut mieleen kontaktimuovia käyttää noin sabluunana, mutta eikö sinua harmita kun teit suuren työn siinä ja sitten se varmaankin meni roskiin? =O
VastaaPoistaEn ole muuta käyttänytkään sabluunana kuin kontaktimuovia (koska usein muut ovat falskanneet) Kontaktimuovilla saa tehtyjä sabluunoja kaikkeen maalaukseen. Olen käyttänyt seinien kuviointiin ja tauluihin, kankaalle jne. Jossain tilanteissa sabluunaa voi samalla kertaa käyttää useamminkin (jos yksinkertainen kuvio), mutta jos tekee ns. uniikkia työtä, jossa paljon pieniä osia, tulee käytettyä vain kerran. Ja ei ole kyllä vielä kertaakaan harmittanut eipähän ainakaan voi olla kahta tismalleen samanlaista ;)
VastaaPoistaLisäsimpä tuohon tekstin alle vielä muutaman linkin aikaisempiin painatuksiin kontaktimuovilla. Jos jotain sattuu kiinnostamaan....:)
VastaaPoistaUpea!
VastaaPoistaTuosta tuli tyylikäs ja hieno pipo!! :)
VastaaPoista