maanantai 28. joulukuuta 2015

Imetyspaita, inspiraation iskiessä

Näin tämän tyylisen imetyspaidan tai hupparin facebookissa yhdessä ompeluryhmässä. Minusta se oli suorastaan nerokas ja ei heti huutanut ulkonäöllään imetystä. Iski siis inspiraatio ja tahdoin tehdä itselleni myös uuden paidan! Tuntuu, että kohta jo vuosi onkin pyöritetty lähes samoja vaatteita ja "vanhat" vaatteet ovat olleet tauolla kaapissa. Tämän tein siis jo kuun alussa, mutta nyt oli aikaa päivitellä se tänne blogiin...
Paidan kaavana on ihan perus naisten paita, jonka etukappaletta muokkasin, jotta sain eteen jättimäisen taskun, jonka yläreunasta saa myös salaisesti tissin esille. Etukappale on siis kaksi osainen. Mallittelin vanhaan paitaani taskuille sopivat paikat peilin edessä ja kiinnitin kohtaan maalarin teipit. Näin sain sopivat kokoiset taskut ja oikeille kohdille. Kaavaan oli näin helppo piirtää muutos. Taskujen aukoista ei kannata tehdä liian isoja.

Raidallinen kappale on muuten samanlainen kuin etukappale, mutta se ylettyy korkeudessaan vain kainalosta kainaloon. Sen yläreunassa on framilonrypytys. Päälimmäiseen lintukankaaseen on leikattu taskujen suut ja huoliteltu ne resorikanttauksin. Paita on ommeltu kasaan, muuten samoin, kuin yleensäkin, vain nämä kaksi osaa ovat muodostaneet yhdessä etukappaleen.

Edessä oleva tasku on siis koko paidan etuosan kokoinen ja kun raidallinen kappale päättyy jo kainalolinjaan, niin sitä alas vetämällä saa taskusta maitobaarin esille.

Paitaa voisi kuitenkin jatkossa käyttää muutenkin kuin imetysmielessä, vai mitä mieltä sinä olet?

Itse ainakin ajattelen, että Sinä joka olet tällaisen paidan keksinyt olet nero!

Kaava: OB naisten parhaat topit (muokattuna)
Kangas: PaaPiiSoulbird ja raidallinen trikoo Nosh

6 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Kyllä, nerokas paita ja kaunis toteutus!

Jenni/ Paremman puutteeseen kirjoitti...

Ite olen myös tämän kaltaista paitaa/tunikaa ajatellu. Kiva nähdä taas yksi onnistunut versio :)

Kati kirjoitti...

Ihana paita! Kivan näköiset taskut :) Tämä on varmasti pehmein kangas mitä minulla on ollut, olisipa kaikki samanlaatuisia :)

Aila kirjoitti...

Laita ihmeessä ompelun alle, nyt kun ollu käytössä on tosi kätevä. Ihan ravintolassakin testasin ja sujui imetys kyllä tosi huomaamattomasti :-D

Aila kirjoitti...

Jos tota laatua tulisi lisää, olisi kyllä pakko saada :-)

Sanna kirjoitti...

Kaunis imetyspaita! Sisareni toi minulle lahjaksi merinovillaisen imetyspaidan, tarkenee sitten kylmemmilläkin säillä. Innolla odotan että pääsee jo kokeilemaan. Uutena äitinä kaikki on niin ihmeellistä.