maanantai 5. marraskuuta 2012

Tapetista koru

Taas tuli kaiveltua vähän menneitä töitä vaihteeksi. Keväällä 2010 teimme päiväkodissa 5- ja 6-vuotiaiden kanssa tapetista koruja. Tekniikka oli sama kuin tässä tekemässäni korussa, mutta helmen muoto yksinkertainen suorakaide. Yllättävää kyllä, joistakin pojista tuli esiin himo helmenpyörittäjiä. Kun tarkoitus oli tehdä koru äidille, osa innostui työskentelystä niin kovin, että teki korut myös mummeille. Helmen pyörittely onkin kuin taikaa, alkuperäisen tapettipalan värit kun pyörähtävät aina vähän erikohtiin jokaisessa helmessä.

Tarvitset:
- Mieleistäsi tapettia
- Viivotin ja kynä
- Sakset
- Liimaa
- Sukkapuikon

Näin syntyy tapetista helmi:

Valitse mieleisesi tapetti. Käytä työskentelyssä erivärisiä tapetteja tai vain yhtä ja samaa tapettia. Tämän tapetin nimi oli jo takaa leikkautunut pois. Tapetti on musta pohjainen jossa menee valkoisia viivoja hieman epäjärjestyksessä.

Leikkaa tapetista 20 cm leveä pala. Piirrä reunoille merkkiviivat 3cm välein. Yhdistä viivat pisteestä pisteeseen viivottimen avulla. Näin saat monta palaa kerralla. Voit myös valmistaa tukevasta pahvista sabluunan, jonka avulla piirrät kolmioita.

 Kieritä tapetti tiukasti sukkapuikon ympärille.

 Kun jäljellä on n. 5 cm tapettia, levitä liima näkyvillä olevaan alueeseen. Hyvä liimausalusta hommissa on mainoslehdet tai vanhat puhelinluettelot, kun liimaamiseen ei ole enää puhdasta kohtaa käännetään sivua. Itse säikähdin tätä kuvaa katsellessa että omako naama tuohon kuvaan on heijastunut. Ei nyt sentään, onneksi!
 Kun kolmion kärki on kauttaaltaan liimassa tapetti kierretään loppuun asti rullalle.

 Kun rullan vetää pois sukkapuikosta saadaan valmis helmi. Helmet olen ensin pujottanut rautalankaan ja lakannut matta spray-lakalla. Lakkaus kannattaa tehdä ulkona, on nimittäin haisevaa puuhaa! Kannattaa myös testata eri lakkoja, joistain helmistä ei tahdo haju lähteä pois millään. No tämä koru ei ainakaan enää kahden vuoden takaisen lakkauksen jäljiltä haise, mutta muistan alkuun haisseen todella pahalle käytettäessä.
 Helmet on pujoteltu elastiseen korunauhaan. Mukana on myös punaisia puuhelmiä.

Tässä korussa näen itse jotain afrikkalaista, en tiedä miksi. Tämä on myös tehty vuonna 2010. Pyöräyttelin ohjeistuksen kunniaksi yhden helmen samaisesta tapettipalasta, sitä sattui vielä olemaan tuolla minun "tapettikokoelmissa". Idea on toiselta opittu ei omani :)

Ei kommentteja: