perjantai 23. joulukuuta 2016

LUUKKU 23 - Enkeli taivaan

 Huomenna on joulu! Siis ihan kohta. Minulla on vielä täälä lahjojen paketointi jäänyt vaiheeseen. Oma aika on ollut aika kortilla tässä viikon aikana kun mies on paiskinut kovasti töitä. Kinkun sain paistettua tänään leivinuunissa, leivoimme pojan kanssa porkkanakakkua ja kävimme tekemässä vielä joulupöytään hankintoja kaupastakin. Mutta luukusta kurkistaa tänään enkeli, joka tahtoo tuoda ilosanomaa ja rauhaa. Kaiken tämän hössötyksen lisäksi on hyvä myös höllätä ja rauhoittua, niin kuin tämä enkelikin tekee. Poika on enkeliä näyttänyt monesti joulukirjasta ja nyt sitten päätettiin askarrella tontulle kaveri.

Enkeli askartelu
 Samantyylisiä tarvikkeita kuin tonttua tehdessä. Ensin otimme palan talouspaperirullasta pois ja sitten poikani levitti liimaa paperille. Paperi rullattiin rullan ympärille.
 Ylimääräiset taitettiin rullan sisäpuolelle. Enkelin yläosaa painoimme hieman ruttuun, jotta saimme hiukset ja kasvot kivasti aseteltua.
 Enkelin siipiä koristelimme tekemällä sydäntarroja ja toiselle puolelle liimattiin pumpulia.
 Sitten liimasimme siivet ja kasvot kiinni. Hiusten ja piippurassin kiinnitys oli pojalle hieman haastavaa, niin se puuha jäi enemmän minulle.
 Sitten kokeilimme voisiko enkeli kurkkia meitä kuusesta joka vihdoin saatiin kotiin ja sisälle asti.
 Tässä vielä enkeli koko komeudessaan edestä ja takaa.
Tälläkin koristeella saa halutessaan leikkiä. Tonttu onkin jo ollut meillä monissa touhuissa mukana. Yleensä se tanssii tip tap laulua kuusen alla tai tulee mukaan legoleikkeihin.

Ei kommentteja: