sunnuntai 4. joulukuuta 2016

LUUKKU 4 - Pikkujoulukuusi

 Meillä vietettiin tänään täällä Kukkumäellä pieniä pikkujouluja. Kerron jossain toisessa luukussa niistä vielä enemmän. Mutta täytyy todeta, että oli aivan ihanat jouluttelut.

Luukusta kuitenkin putkahtaa tänään taas vähän askartelua. Joulukuusen muodossa.

Pikkujoulukuusi
 Askartelua varten olin leikannut kaksi samanlaista, mutta eriväristä kuusta kartongista. Poikani sai niitä sitten koristella askartelukaapista löytyneillä koristeilla.
 Kuuseen kiinnitettiin erilaisia jouluun sopivia tarroja. Kuusista sai täyttää molemmat puolet koristein.
 Lopuksi puolitin muutaman punaisen puuhelmen ja poikani sai niitä liimata kuuseen ja ripottelimme myös yhdessä ihania kimalteita kuusen oksille.
 Kuuseen tehtiin leikkausviillot. Toiseen ylhäältä alaspäin päättyen keskikohtaan ja toiseen alhaalta ylöspäin, päättyen samaan kohtaan. Sitten kuuset pujotettiin toisiinsa viiltoa pitkin. Vahvistin viiltokohtia kiinnittämällä osat toisiinsa kirkkaalla teipillä. Kuusta voisi hyvin pitää pöydälläkin koristeena. Mutta meidän hileitä heittelevä kuusi pääsi riippuvammaksi malliksi pojan huoneeseen, hänen valitsemaansa paikkaan roikkumaan.
 Tästä tuli oikein mukava jouluinen koriste. Siellä  se välillä pyörähtelee ja vaihtaa asentoaan itsestään. Taitaa hieman veto käydä...

Ei kommentteja: