sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Pilvi pieni pehmoinen, pimpeli pompeli pom!

Jollei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakkaan? Jollei jouluna ole lunta, niin sitä pitää kovasti toivoa askartelemalla lunta!

Tällaisia lumikukkia/joulutähtiä on helppo askarrella! Joten ajattelin, että sinäkin ehkä haluat täyttää näillä vaikka koko kotisi! Meillä on nyt näitä valkoisia hiutale/lumikukkia ikkunassa olohuoneessa ja yksi syntyi juuri meidän makuuhuoneen ikkunaan, kun piti vielä kuvata vaihe vaiheelta, kuinka näitä tehdään.
Äiti tahtoi tänä vuonna tällaisen suuren sypressin olohuoneeseensa. Itsekin sitä muutaman päivän ihailleena, ajattelin laittaa sellaisen ulko-ovemme viereen terassille. Ja nyt kun ei ole lunta voi vaikka senkin oksalle laittaa itse tehtyjä pieniä hiutaleita. Tässä minun ja äitini kokeilu. Ehkä vielä valon kimallusta ja sypressi on joulupuvussaan edustuskelpoinen. Vielä pohdin, mistä materiaalista voisi tehdä ulos hiutaleita...en siis lumettomuutta ajatellut kokonaan askartelemalla korjata, vaan tuon mahdollisesti ostoslistalla olevan sypressin oksia koristamaan.LUMITÄHTI:

Malli on opittu 2010 ylen aamutv:stä. Mielestäni siinä mallissa oli vain kolme leikattua ja käännettyä osaa, mutta tässä minun tekemässä on nyt 4, koska huomasin siitä tulevan tukevampi niin. Töissä testasin tätä jälleen joulun alla lasten iloksi punaisesta paperista. On se jännä kuinka luulee muistavansa miten joku asia tehtiin, mutta silti ensimmäistä tekelettä tehdessä sai kyllä käyttää kaikkia aivosoluja.

NÄIN SE TEHDÄÄN:

Tarvikkeet: Paperia (väri oman maun mukaan), sakset, teippiä, nitoja, lankaa


1. Ensin tarvitaan 6 neliötä. Taita paperi niin, että vasemmalla on terävä kulma ja muuten reunat myötäilevät toisiaan. (Tähän malliin käytin A5 paperia)

2. Leikkaa alaosa paperista pois.
3. Taita kolmio kulmat vastakkain.


 4. Käännä paperi niin, että taitettu ehjä sivu on vasemmalla.
 5. Leikkaa tasasen paksut viillot paperiin. Älä leikkaa kuitenkaan paperia loppuun asti. Viimeinen pala leikataan kokonaan irti.


 6. Avaa paperi. Nyt sen tulisi näyttää tältä. Nyt voit leikata teippiä itsellesi pieniä pätkiä valmiiksi jonkun pöydän reunaan. Jokaiseen neliöön tarvitset 4 palaa teippiä.

7. Ota sisemmistä leikkauksista kiinni ja yhdistä ne keskeltä ja kiinnitä teipillä, niin, että se lukitsee osat kiinni toisiinsa. Käännä työ ympäri.


8. Tee sama seuraaville leikkauksille työn toiselle puolelle. Käännä työ.9. Toista sama seuraavaan leikkaukseen. Käännä työ.
 10. Yhdistä viimeiset leikkaukset. Nyt neliön olisi pitänyt muuttu tällaiseksi.


 11. Tee viidestä muusta neliöstä samanlaiset. Sitten sinulla pitäisi olla 6 osaa.

 12. Aseta kaikki kuusi palaa vierekkäin ja nido ne yhteen. Yksi niitti riittää jokaiseen liitokseen. Kiepauta kuvio ympyrälle ja lukitse ympyrä vielä niittillä. Asettele keskustan kulmat yhteen ja laita vielä yksi niitti keskelle. Ja tadaa, sinulla on valmis lumikukka! (ikkuna kuvissa tästä tuli se isompi versio)Myös kesken eräisiä paloja voi käyttää sellaisenaan koristeena: tässä esimerkki:
Ja nyt askartelemaan!

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Oi, miten ihania ja kiitos ohjeesta! Näitä on pakko kokeilla!