sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Helmessä on reikä

Reikää tarvitaan ja se on aika olennainen, jotta helmen voi pujottaa johonkin. Tein uusista Helsingin reissulta hankituista cernit massoista niin innoissani helmiä, että unohdin tehdä niihin reiät! Huomasin virheen ihan vasta paistamisen jälkeen. No osan littanista helmistä pystyin käyttämään kun tuikkasin neulan niiden läpi melko väkisin. Pyöreät helmet eivät olleet lainkaan yhteistyökykyisiä...

Ideana oli tehdä korvakoruja ja kaulariipuksia. Oikeanlaista lakkaakaan ei kotona ollut kun innostus iski, joten tein sen tapaista laittamalla erikeepperiin vettä runsaasti joukkoon (jostain olen ilmeisesti lukenut, että niinkin voi tehdä?).

Helmien ideana tällä kertaa oli laittaa kivoja servettikuvia niihin kiinni, jos mahdollista. Laatikosta löytyikin sitten muutama servetti jolla lähdin kokeilemaan. Ensimmäinen kokeilu oli marimekon mansikkaservetti. Ensin en leikannut kuviota tarkasti reunoja myöden ja lopputuloksesta ei tullut sellaista kuin halusin. Onneksi kuvan sai ihan vedellä helmestä irti. Leikkasin sitten uuden mansikan tarkasti servetistä irti. (Muista irrottaa servetin eri paperikerrokset toisistaan, eli käytä vain sitä missä kuvio on painettuna.) Ensin levittelin tätä laimeaa liimaa helmen päälle ja sitten laitoin kuvion paikalleen ja sivelin vielä liimavettä päälle. Sitten täytyi odottaa kuivumista. Joka kävi melko nopeasti.

No huomasin, että sydän oli hieno, mutta harmittelin ettei siinä ollut reikää tai upotettua korupiikkiä ja se jäisi ihan käyttämättä. Sitten onneksi muistin kerran nähneeni päiväkodissa yhdellä lapsella korun, jonka hänen kummitäti oli hänelle tehnyt. Se oli sydämen muotoinen luonnonkivi, joka oli kieputeltu metallilangan sisään. Päätin sitten kokeilla ja taivutella eri tavoin metallilankaa sydämen päälle. Ja näin sitten jonkinlaiseen lopputulokseen päästessäni huomasin, että nyt helmeä voi käyttää. Siitä tulikin nyt iloinen kesänodotus kaulakoru. Kaveriksi se sai isot mansikkakorvikset.
"Leivoin" myös tänään lisää helmiä. Huomasin, että tuo cernit massan pehmeäksi saaminen muistuttaa erehdyttävästi luolamiesten tapaa tehdä tulta. Tänään helmiin tuli tehtyä myös reikiä! Punertavien sävyjen lisäksi kokeilin myös hiukan tummempia sävyjä.

Tässä on käytetty cutt´n roll tekniikkaa, jossa en mielestäni ole kovinkaan hyvä :) Jämistä on pyöritelty pyöreitä helmiä kaveriksi. Niin ja jos vahanauhan työntäminen helmen läpi ei suju, (niin taas varmaan jokin vanha konsti kun tuli mieleen) kasta pää sulaan kynttilän steariiniin ja painele teräväksi. Toimii! Eikä tarviste menettää hermoja.
Ja näiden pyöryläisten päälle on kiinnitetty pala vihreää Pirkka-servettiä.Nämä pääsevät varmaankin johonkin riipukseen joka on vielä mietinnässä. Toinen servetti alkoi hiukan irvistellä mulle, joten harkitsen vielä josko irrotan sen ja laitan uuden...
Sitten näitä sydämiä ilman reikää on vielä muutama käyttämättä... Näistä kahdesta pienestä sydämestä tuli kivat korviset. Ainakin itse tykkään!
Jos sinulla on sattumalta jotain kivoja yksittäisiä servettejä joissa on kiehtovia kuvia, niitä saa lahjoittaa minulle.

Niin ja todettakoon lopuksi: Piti kirjoittaa vain vähän...

5 kommenttia:

KatjaK/Ekaterina kirjoitti...

Mulla on aivan ihania vaaleanpunaisia traktoriservettejä. Voit saada pari niistä. Katson jotain muitakin. Vien yhteiselle ystävälle, saat ne sieltä :)

Aila kirjoitti...

hauskaa! Kiitos!

Jenni kirjoitti...

VAUTSI VAU TAAS! Minäkin lupaan penkoa servettikokoelmani. Olet kyllä kekseliäs: kerrassaan upeita koruja, vaikka reikä unohtuikin!!!

Aila kirjoitti...

kiitos! Ehkä lapsetkin osais koulussa tehä jotain tommosia? Kokeile siellä kuviksessa :D

Aila kirjoitti...

Kiitos servettilähetyksestä :D