sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Muistoja tyynyihin 2

 Tänään juhlitaan 80-vuotis syntymäpäiviä. Sen kunniaksi valmistin päivän sankarille, mummilleni tyynyn hänen vanhoista valokuvistaan.

Olen jo aikaisemminkin tehnyt valokuvia tyynyyn melko saman tyylisesti, mutta nyt vielä mielestäni helpommalla tekniikalla, kuva saadaan suoraan kankaalle. Tyynyn kuvat on sommiteltu ensin kuvankäsittely ohjelmalla (värejä ei ole muokattu, vaan ovat luonnollisissa väreissään) ja tämän jälkeen tulostettu suoraan käsityöliikkeestä hankitulle kangasarkille. Kätevää!

Kuva kankaalle: PhotoFabric-arkit
Pakkauksessa oleva ohje kuului näin:
1. Avaa kuva käyttäen tietokonesovellusta
2. Aseta yksi arkki "Photofabricia" mustesuihkukirjoittimeen. Syötä arkki siten, että kangaspuoli on sillä puolella johon printteri kirjoittaa.
3. Asenna printteriin asetukset "normaali resoluutio" musteen säästämiseksi tai "korkeaan resoluutioon" hienompien yksityiskohtien printtausta varten.
4.  Printtauksen jälkeen anna kankaan kuivua kokonaan. Poista taustapaperi. Huuhtele 30 sekuntia juoksevan veden alla tai kunnes valuva vesi on puhdasta.
5. Aseta märkä printattu kangas pyyhkeen päälle kuivumaan tai peitä pyyhkeellä ja silitä kuivaksi silitysraudalla.

Itse en muuttanut printteristä mitään asetuksia, skannatessa kuvia albumeista käytin kuitenkin parempaa resoluutiota, sillä alkuperäiset kuvat olivat todella pieniä. Annoin kankaan lepäillä rauhassa tunnin verran printtauksen jälkeen. (Oli varmaan kuiva jo aikaisemminkin.) Kastellessa kangasta en huomannut värien mitenkään valuvan jne. vesi oli minusta kirkasta kokoajan. Silitys vaiheessa pyyhkeenä käytin sileää keittiöpyyhettä, jotta pyyhkeen koho/ruutukuviot eivät painautuneet silitettävään pintaan. Silitin kankaan sen olleessa märkä ja yllätyin, kuinka mahtava uniikki puuvillakangas minulla olikaan!
 Tyynyn muut osat on ommeltu Marimekon punavalkoisesta koralli-puuvillakankaasta. Kuvaa kehystää pitsi. Tein myös pienen muistotekstin tyynyn reunaan tulostamalla samaisen kangasarkin alareunaan, joka jäi tyhjäksi.

6 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Ihana <3 ja tuo teksti sopii niin hienosti!

Aila kirjoitti...

Kiitos :) tätä oli kyllä ilo ommella!

Jenni kirjoitti...

Moi! Blogissani on sinulle tunnustus! Siis http://jenninmurusia.blogspot.fi/

Aila kirjoitti...

Oih, ootko ihan rakastunu :D

Niina kirjoitti...

Aivan huippuihana tyyny.

Aila kirjoitti...

Kiitos paljon :-)