sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Silkkipaperilla maalaaminen

Tämän tekniikan löysin surffailemalla netissä Painting with Tissue Paper = Silkkipaperilla maalaaminen. Olen käyttänyt tätä tekniikkaa mm. Jääkarhutyön taustana.

Minä toteutin tätä tekniikkaa näin.

Kiinnitä paperi askartelualustaan maalarinteipillä. Teippi estää työn rypistymistä kastuessa ja pitää sen myös paikallaan. Samalla saat työlle pienet kehykset, kun lopussa teipit irroitetaan. Parhaan tuloksen saa hieman paksummasta paperista esim. vesiväripaperi ja kartonki. Toimii myös kopiopaperiin, mutta varottava liikaa kastelua.


Revi tai leikkaa haluamastasi silkkipaperista tarvitsemiasi muotoja. Ja asettele ne paperin päälle haluamallasi tavalla tai ihan vain sikin sokin.

 Sumuta vettä suihkepullolla silkkipaperien päälle, että ne kastuvat kauttaaltaa. Varmista myös, että silkkipaperi koskettaa paperia, muuten väri ei tartu. Vettä on tarpeeksi, kun silkkipaperit ovat märkiä ja alkavat liueta väriä. Älä kastele liikaa.


 Anna työn kuivua rauhassa. Vältä turhaa siirtelyä. Värit voivat sekoittua mustaksi, varsinkin jos käyttää useaa väriä ja siirtelee työtä sen ollessa todella märkä.

Kuivuminen vaatii kärsivällisyyttä. Sitä voi nopeuttaa pitämällä askartelualustaa lattiaa vasten, jossa on lattialämmitys päällä. Jos maltti loppuu, viimeisen kosteuden paperista voi poistaa hiustenkuivaajalla. Varaudu siihen, että tällöin silkkipaperit lähtevät lentoon ja lapsilla voi olla hauskaa.

Jos kuitenkin olet ollut kärsivällinen ja antanut työ kuivua omia aikojaan, pääset poistamaan silkkipaperit omin sormin. Silkkipaperit irtoavat helposti työn ollessa täysin kuiva.


Nyt sinulla on aivan oma taijanomainen maalaus edessäsi. Ihaile tuotosta hetki... Tämä on minun arktinen jäätiköni.


 Sitten on aika irroittaa maalarin teipit. Joskus teipin allekin on voinut päästä kosteutta ja väriä on levinnyt myös sinne. Kuvassa oleva paperi on vesiväripaperia, siinä rajasta työn ja teipin välillä tuli aika tarkka.

 Maalaus on kaunis sellaisenaan, tai sitä voi käyttää vaikka jonkun toisen työn taustana. Mitäs kaikkea muuta ihanaa tällä tekniikalla voikaan syntyä!?

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Tätä on pakko testata koulussa heti alkavalla viikolla :) Kiitos vinkistä!

Aila kirjoitti...

Kiitos. Täytyy myös todeta, että silkkipapereissa on eroja. Osasta ei liukene väriä lainkaan. Vaatii siis testailua. Teimme näitä tänään pikkuväen kanssa ja olivat aivan innoissaan! Repiminen ja suihkupullon käyttö oli kaikista kivaa.

Unknown kirjoitti...

Kiva idea, kiitos! Täällä toinen päiväkodin täti aikoo kokeilla tätä! :)