keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ompelupäivä ystävän kanssa

Taisi olla heinäkuun ensimmäisiä lämpimiä päiviä, mutta me päätimme viettää päivää kuitenkin sisällä ystäväni Jennin kanssa, meillä oli ompelupäivä! Otin saumurini ja joitain tarvikkeita matkaan ja suuntasin Jennin luokse. Koneet mahtuivat hyvin sopuisasti muutamaan neliöön, jossa hurautimme itsellemme melko samoista materiaaleista tunikat.

Tässä sitten ihanan ompelupäivän tuotos, vihdoin kuvattuna!
 Ajelimme mieheni kanssa autolla ja muistin sitten yhtäkkiä, että tämä tunika piti kuvata. 
Auto seis tien viereen ja sitten räps räps :)
 Tunikassa on yksi tasku, josta värittelin kuviota mustalla ja punaisella kangastussilla. Taskun reunassa on myös samaa pitsiä kuin helmassa olevassa nauhassa.
 Toisella puolella tunikaa kulkee pieni kuja mustaa pitsinauhaa varten, jolla saa kivan pienen rypytyksen helmaan aikaiseksi. Pitsinauhan päissä on punaiset muovihelmet.
 Jennin luona pääsin testaamaan kantinkääntäjää ja rakastuin siihen ihan täysin. Resorien/muiden käänteiden teko on äärimmäisen aikaa vievää puuhaa ainakin itselläni yli puolet ompeluajasta kuluu aina niihin. Nyt ne syntyivät uskomattoman nopeasti! Tilasin asiaa tutkittuani itselleni myös kantin kääntäjän ebay:sta. Olen sen jo saanut, mutta en ole vielä osannu ottaa käyttöön. Täytyy tutkia minkälaisen teippivirityksen teen. Uusi ompelukone on kyllä haaveissa... Mutta siis ihan mukava ja toimiva kaava tämä Onion, ehkä tällä voisi tehdä jonkun toisenkin tunikan.

Kaava: Muutoksin kasattu Onion 2007
Kangas: Majapuu Ornamentti Print Design Outi Korkala
Resori: Nosh, graffitti
Pitsi: Pirjon lanka ja neule, Karjaa

Jennin tekemään ompelupäivän ompelusta pääset katsomaan tästä. 

Kiitos Jenni <3 seurasta. Otetaan uusiksi!

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Toi rypytysnauha juttu on tosi kivannäköinen!

Jenni kirjoitti...

Kiitos ompelukaverille! Oli huippukiva päivä!

Aila kirjoitti...

Sari: mäkin tykkään tosta rypytysnauhasta :)
Jenni: Kiitos itsellesi huippu seurasta, opin taas muutaman uuden jutun ;)