sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Makuupussi kahdesta tyynyliinasta

No jos aikuiset kerta nukkuu muumilakanoissa, niin pitäähän meidän pikkuisenkin päästä jo kokeilemaan, millaiset unet tulee muumien kanssa.

Makuupussiin nukuttaminen oli kyllä hyvä oivallus mieheltäni, kun vauva oli ihan pikkuinen. Siirtäminen onnistuu kätevästi omaan sänkyyn, kun on käynyt vähän juomassa vanhempien sängyssä. Alkuun nukutimme siis äitiyspakkauksen pussiin, mutta pieni vauva melkein hukkui sinne sisään ja oli hankittava toisenlainen. Silloin en saanut aikaiseksi ommella, joten pieni prinssi pääsi Wombi merkkiseen pussiin/vauvanpesään. Tämä oli oikein kätevä ratkaisu!

Nyt kun poika on jo yli 4 kk, pussi alkaa käydä pieneksi päänalusen kohdalta. On nimittäin kiva jumppailla jaloilla ylös alas ja potkia itsensä ulos pussista. Tällöin pussi liikkuu ja jää puoliksi pään alle. Tätä jumppaa muutaman yön seurattuani, päätin, että on aika ommella uusi pussi.

Vääntelin ja kääntelin kahta tyynyliinaa kaapista ja sain tällaisen aikaiseksi. Täytyy sanoa, että tuli kyllä molemmat liinat kokonaan käytettyä.
Kuvion halusin etupuolelle "oikein päin". Muissa kohdissa pussia kuvio kulkee sivuttain. Tyyny kun oli ommeltu niin, että se oli saumat avattuna yksi pitkä suikale. Pussin sisällä on fleeceä, jonka pesin vastoin sen ohjettta 60 asteessa, jotta se kutistuisi etukäteen.

Kasaan ompelu ei meinannut onnistua ajatuksissani ensin mitenkään. Ajattelin sen liian vaikeasti. En meinannut hahmottaa miten laitan osat yhteen ja minne jätän kääntöaukon, kun en halunnut pussin sisälle saumoja esiin. Onnistuin!
Etuosan pussin yläreunaan ompelin kaitaleen liinasta toisin päin, jotta sain lisäpituuta.
Ompelumerkki tuli vahingossa hauskasti tämä otuksen hännäksi.
Viime yönä nukuttiin tässä pussissa ekan kerran. Luulin, että uuteen pussiin muuttaminen olisi jotenkin vaikuttanut myös uneen, mutta hyvin siellä nukuttiin. Ihan 11 tuntia ja kerran syötiinkin. Jalkajumppaa myös harrastettiin aamusta ja tästäkin pussista jalat pääsi pakoon, mutta päänalunen tulee nyt sen verran pitkälle päänyli, ettei pääse laskemaan mukana.
Kauniita unia rakas pikkuiseni! <3
Tällainen pussi voisi olla oikein kätevä lahja vauvaperheeseen, joko itse tehtynä tai ostettuna. Meille ainakin ollut todella tarpeellinen.

Kangas: Finlayson SatuMuumi tyynyliinat 2 kpl, sisällä fleece
Kaava: Oma

2 kommenttia:

Jenni/ Paremman puutteeseen kirjoitti...

Voi kun ihana! Tuollaisen voisi itsekkin laittaa työnalle :) vaikuttaa kätevälle!

Aila kirjoitti...

suosittelen! Vauvan siirtäminen viileään sänkyyn käy huomattavasti helpommin. Meillä ei oikeen kapalointi toiminut. Tuntui että vauva ahdistui siitä puuhasta, eikä se sitten itsestäkään tuntunut sopivalta.:-)