lauantai 19. joulukuuta 2015

Valoa jouluun ja valounelmia

Olet ehkä jo nähnytkin nämä valaisimet aikaisemmin? Päätin hiukan päivittää jo aikaisemmin julkaisemaa postausta tekemistäni jouluvaloista hieman toisesta näkökulmasta ja osallistun samalla nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi

Nämä jouluiset valopallot ovat olleet 2012 joulusta asti olohuoneen ikkunoissa aina jouluisin palamassa. Nyt hieman ihmetyttää, mitä superlamppuja ne ovat, kun niistä ei ole vielä tarvinnut vaihtaa yhtään lamppua (kop, kop, puuhun varmuuden vuoksi). Tästä voit vielä halutessasi kurkistaa 2012 kirjoitettuun tekstiin Valoa jouluun.

Olen siis valmistanut nämä valot itse, kun en silloin löytänyt sopivia jouluvaloja olohuoneeseen. Näihin on käytetty paksua ja ohutta rautalankaa, helmiä, paperia, silkkipaperia ja jouluvalosarjat.

Näiden valossa on mukava katsella televisiota näin pimeän aikaan, niin tai katsoisin jos ehtisin. Pieni rakas ihmiseni yleensä on järjestänyt minulle muuta puuhaa.
Kuva otettu 2012, hiutaleet eivät ole vielä löytäneet tietään ikkunaan, kun ne eivät mielestäni sovi ikkunan kehystämään lumettomaan maisemaan.
 Mutta nyt siihen toiseen näkökulmaan: jouluihmiset hoi, jos teillä on vielä mahdollisuus vaikuttaa kotinne sähköasennuksiin, suosittelen pistorasioita jokaisen ikkunan yläpuolelle. Näin on myös meidän talossa ja ne ovat todella kätevät näin joulun aikaan. Pistorasioiden sähköt tulevat valokatkaisimesta päälle. Jouluvalot saa siis sammutettua tai päälle haluamastaan tilasta yhdellä painalluksella, kätevää vai mitä?
Pistorasia jouluvaloille katossa
Valo on niin kevyt että se roikkuu tässä tapauksessa ihan vain johdostaan katosta.
 VALOUNELMIA Vaikka olemme talossamme asuneet jo hyvän ajan, on täällä vielä paikkoja joista puuttuu valot kokonaan. Sen huomaa varsinkin pimeän tullen. Ulkovalaistus on katuvalon ja talviaikaan jouluvalojen varassa. Asialle pitäisi ehkä tehdä jotain? Minulla on myös ollut jo pidempään hakusessa valo poikani huoneen kattoon. Siellä heiluu tällähetkellä vanhan asuntomme keittiölamppu. Nyt kun huonetta on alettu enemmän käyttää, huomaa, että se ei oikein kuulu sisustukseen, vaikka valoa antaakin. Päätän siis unelmoida näistä valaisimista. Vai joudunko tekemään lisää valoja itse? (Keittiön valaistus ;) )

Pihallemme ulkovaloina haaveilisin seiniin kiinnitettävistä valaisimista:
Norluxin Darwin seinävalaisin, liiketunnistimella tai Norluxin Torekov voisi myös sopia talomme tunnelmaan. Pihamaallemme sopisi myös tämä perinteisempi Käpy mallinen valo. Toki olisi kiva jos seinä- ja muut pihalle asettuvat valot olisivat yhteneväiset ulkomuodoltaan ja väriltään. Terassille olisi kiva saada myös jotain valoa (nyt siellä on vain jouluvalo), ehkä seinävalot sopisivat sinnekin myös joku kohdevalo suuren männyn luo voisi olla tyylikäs.

Lastenhuoneen valoa valitessa mielestäni on tärkeää, että lamppu antaa hyvän yleisvalon huoneeseen, jotta näkee leikkiä tai lukea. Itse valitsisin jonkun muun, kuin ihan suoraan lastenhuoneen valon, jotta se olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Myös koen, että sen on oltava roikkuva, sillä huoneessa on melko korkea kattokorkeus. Tässä muutama idea jotka voisivat miellyttää silmääni: Ring, siinä on jotain selkeää ja yksinkertaista, myös tämä Slope sopisi muodoltaan ja tässä Fascinossa on myös jotain mikä puhuttelee.

Mukaan sisustusniksi-haasteeseen haastan Jennin, käytä sinäkin hetki aikaa haaveiluun.

Me jäämme tänne nyt tonttujen kanssa haaveilemaan... Haaveile sinäkin ja käy katselemassa omia suosikkejasi. Käy myös kurkistamassa sisustusniksejä ja anna oman äänesi kuulua.
Myös tämä tonttu viihtyy sohvalla tänäkin jouluna jouluvalojen loisteessa oikein mainiosti.


 VALOA ja edes ripaus sitä valkoista lunta myös sinunkin jouluusi!

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Kivoja ideoita lastenhuoneeseen! Tuo Ring jäi jotenkin erityisesti mieleen. Ääni sille ;)