lauantai 7. toukokuuta 2016

Taaperon taideteos


Vielä lisää äitienpäivä aiheisia juttuja...
Innokkaat pikkuaskartelijat tekivät vielä hiukan toisenlaista taidetta kortin lisäksi. Hyödynsin tähän askarteluun samaa tekniikkaa kuin pääsiäisen aikaan tehdyssä taideteoksessa. 
 Askartelu onnistui helpommin, kun oli vain yksi taiteilija tekemässä kerrallaan. Olin valmistanut silkkipaperista erivärisiä koristeita.
 Kontaktimuovi oli kiinnitetty pöytään pienillä teipin paloilla liimapinta ylös päin. Tähän tahmeaan pintaan taaperot saivat laittaa leikattuja koristeita haluamallaan tavallaan. Sen verran ohjasin toimintaa, että annoin kuvioita lähemmäs ja näytin kontaktimuovista välillä myös yläreunan aluetta, jotta kaikki kuviot eivät menisi samaan kohtaa. Olen huomannut, että usein pieni ihminen taiteillessaan työstää vain itseään lähinnä olevaa aluetta.
 Kuvioita oli kiva koittaa välillä repiä myös pois työstä. Outoa kun ne eivät irronneetkaan vaan saattoivat rikkoutua.
 Kun työ oli valmis laitoin toisen kontaktimuovin sen päälle ja leikkasin reunoista ylimenevät pois. Työn olisi voinut laittaa myös suoraan kiinni esim. ikkunaan koristeeksi.
 Tällä tavalla työ on kuitenkin moni käyttösempi. Se voi olla vaikka liinana pöydällä tai koristeena ikkunassa. Työlle voi myös askarrella kehykset.
 Tässä näkyy työt kehystettynä ja kiinnitettynä ikkunaan. Aurinko tulee muuten kauniisti väripaperien läpi.
 Kehykseen voi myös kiinnittää narun, jollain sen saa vaikka roikkumaan seinälle. Reijät saa kätevästi reijittimellä.
 AURINKOA PÄIVÄÄSI!

Ei kommentteja: