maanantai 6. kesäkuuta 2016

Missä on piilossa leppäkerttu?

Kiviä on varmasti maalattu jo kautta aikojen. Eikä ihme, onhan se kivaa puuhaa. Kivistä voi maalata vaikka leikkikaverin hiekkalaatikolle.

"Missä on piilossa leppäkerttu, leppäkerttu?
Missä on piilossa leppäkerttu, leppäkerttu?
No sieltähän se löytyi se leppäkerttu, leppäkerttu. 
No sieltähän se löytyi se leppäkerttu, leppäkerttu"
 (laululeikki)

 Tälle leppäkertulle maistuu myös herkulliset hiekkakakut. Ainakin ne aina katoavat leppäkertun masuun sen lähestyessä niitä.
 Välillä tämä leppäkerttu alias Kerttu Leppänen viihtyy ystävänsä kanssa viileillä kivillä huilailemassa helteeltä ja hurjilta leikeiltä. (Helteet kyllä nyt jo katosi jonnekin?)
 Leppäkertut ovat maalattu akryyliväreillä, joten ne kestävät hieman myös sään vaihtelua ulkona.
 Tällainen maalaus on vielä aika haastavaa 1v 4kk ikäiselle, mutta yhdessä sen voi tehdä varmasti. Yhdessä tekemisestä ja kuitenkin kokemus mieleen ja näkee mallia miten maalataan. Leppäkertun pilkkujen maalaus olikin hauskaa yhdessä, kun sanottiin aina "töts", kun pensseli osui kohteeseen. Silmät on liimattu maalin kuivuttua tavallisella erikeepperillä ja hyvin ovat kuivumisen jälkeen pysyneet leikeissä mukana.
Toukokuussa olemme rakentaneet pihallemme leikkipaikkaa (puistot ovat tylsän kaukana). Nyt siellä on jo hiekkalaatikko ja hämähäkkikeinu. Muumitalosta olen aina haaveillut, mutta saa nähdä millainen mökki vielä joskus aikaan saadaan. Lisää kuvia leikkipaikasta voin luvata myöhemmin....

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Ihana leikki-idea taas <3