keskiviikko 17. elokuuta 2016

Äänieristystä ompelukoneille

Ystäväni koneen alla on kiva pehmeä alusta, joka vaimentaa ääniä ommellessa. No...olen sellaisesta kauan haaveillut ja otin asian joku aika sitten jo mieheni kanssa puheeksi, kun illallakin olisi kiva ommella. Hän kaiveli kaapista minulle palan tietokoneen äänieristys levyä (sekin toimi, mutta pala oli pieni ja riitti vain saumurin alle), se oli aika ohutta. Aloin miettiä, mistä saisin vähän paksumpaa levyä ettei kone kuitenkaan aivan uppoa siihen. Mieheni sitten muisti, että töissä heillä on autoihin äänieristysmattoja. Siis ei kun Motonettiin! Ilmeisesti siis myös ompelevan ihmisen tavaratalo?

Siellä olikin erilaisia vaihtoehtoja, mutta päädyin 1cm korkeaan mattamustaan mattoon jonka toisella puolella oli liimapinta. Matto oli aika suuri ja siitä saisi varmasti joku muukin vielä koneensa alle eristeet.
Apulainen <3
Ensin mittasin alueen suurin piirtein. Sitten otin kalvon liimapinnan pois alueelta jota aijoin käyttää ja painelin kankaan kiinni. Leikkasin aluksi kankaasta hieman suuremman kuin oli tarve. Sitten vain sakset viuhumaan ja välillä mittaa apuna käyttäen alustoista tuli noin 20x40cm (ompelukoneelle) ja 30x30cm kokoisia (saumurille).
Toivottavasti sininen väri rauhoittaa, ettei hermo mene ommellessa :D
Tämä saumuri on niin pirteä kaveri, että sai alleen vihreää.
Alustojen kankaat ovat puuvillaa. Sininen on Tilda kangasta ja vihreän alkuperästä ei tietoa. Sopivat huoneen väritykseen.
Mitään ei siis tarvinnut ommella, enkä liimaakaan käyttää. Todella helppo ja nopea valmistaa! Tällä tavalla saa vähän tuunailtua omaa ompeluympäristöään, kun alustan väriin voi itse vaikuttaa.

Alusta: Motonetistä Äänieristysmatto 1cm paksuinen ja maton koko  50x100cm
Kankaat: Kaapista

9 kommenttia:

Unelmien Käsityökammari kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Taidan kokeilla tätä :)

Aila kirjoitti...

Kivaa 😊

Maija kirjoitti...

Tällaisesta ideoinnista ja poikkitieteellisestä tekemisestä tykkään. Motonetti ja Biltema tarjoavat luovalle naiselle monenlaista tarviketta. Hyvä idea!

Saumurille on saatavana muovialustoja, jossa on roskisreikä, johon voi kiinnittää muovipussin leikkuujätteille. Sen alle voisi rakentaa tämän äänieristeen.

Käypä kurkkaamassa kädentaitoblogiani Kissanmieli.

Aila kirjoitti...

Kuulostaapa jännältä 😊 ja ehdottomasti tulen kurkkimaan blogiisi 😊

Hannariina kirjoitti...

Nerokasta!! Testaan :)

Kaupunkilaistyttö kirjoitti...

Hieno idea, taidan varastaa ja kertoa kavereillekin ;)

KnitMimou kirjoitti...

Hei .. Kiitos tästä loistavasta vinkistä ! Löysin tämän vinkkisi fb-ryhmän kautta. Hain viikonvaihteessa materiaalit ja nyt minullakin pärisevän saumurin alla samanlainen. Vau! Kylläpä tuli ompeluhuoneeseen hiljaista! :)

Aila kirjoitti...

Huippujuttu! 😃 mahtavaa jos muillekin iloa ja hyötyä 😊

Aila kirjoitti...

Anna mennä 😃