sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulukalenteri xylitolpurkeista

Joka vuosi päiväkodeissa mietetään miten tontut muistaisivat lapsia kalenterin muodossa. Meillä on ollut laulukalenteri, lorukalenteri, piparikalenteri...siis melkein mitä vaan mitä on ehditty ja keksitty toteuttaa.

Tänä vuonna naapuriryhmässä näin pyöriteltävän xylitolpurkkeja käsissään. He aikoivat valmistaa niistä koristellut rasiat lapsille. Itselleni tuo purkki toi heti mieleeni kalenterin luukun ja siitä se ajatus sitten lähti! Joulukalenteri xylitolpurkeista.

Purkkeja olikin kertynyt jo aikamoinen läjä päiväkodin eri kaappeihin. Löysin 24 saman kokoista purkkia, joita lähdin pyörittelemään eri muotoihin. Lopulta kalenteri sai vanhan kunnon joulukuusen muodon. Olen tehnyt joskus kymmenen vuotta sitten myös kuusen muotoisen joulukalenterin, se oli tehty tulitikkurasioista. Muutamaan vuoteen sinne ei ole tullut kätkettyä mitään, mutta aina se on jouluna esillä koristeena.

Purkkien kansissa on vihreät tai kultaiset tarrapaperista leikatut ympyrät. Purkkien ympärille kiersin kultaista tarrapaperia. Tarrapaperi oli helppo ja nopea konsti verrattuna paperiin ja liimaan!
Piirsin kalenterin muodon maalattuun pahviin ja leikkasin irti mattoveitsellä ennen liimausta. Aluksi mietin, että kuumaliimaan purkit pelkästään kiinni toisiinsa, mutta lopulta päädyin kiinnittämään purkit maalatulle pahvitaustalle. Sipaisin erikeeperiä myös jokaiseen väliin, jossa purkit koskevat toisiina. Liiman kuivumisen ajan pidin suurta kirjaa purkkien päällä painona. Näin kalenterista tuli tukeva ja pahvi ei lähtenyt kiertymään.
Valmista tuli! Kalenteri pysyy pystyssä vaikka pöydällä tai hyllyllä ja ei vie kohtuuttoman paljon tilaa.

Kukkuu! Muistat varmaan minut? Täällä minä kurkin luukusta 2! Iloista ensimmäistä adventtisunnuntaita!


Ei kommentteja: