sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Terveisiä metsästä - Kaarnapuu

Olemme päässeet aloittamaan mörriretket päiväkodissa. Nyt olemme jo pariin kertaan vierailleet metsässä. Pienet eivät vielä näe mörriä, mutta viime kerralla metsästä löytyi ovara, sii-i ja intu. Eläimet olivat käsinukkeja, ehkä oikeat metsäneläimet eivät uskaltaisi tulla meidän joukon lähelle? Retkeily on kivaa myös vanhalle partiolaiselle ja voi että mitä kaikkea ihanaa askartelumateriaalia maa on siellä pullollaan! Oikein virkistävää laittaa aivot raksuttamaan ja keksiä itse tai työkaverien avulla mitä kivaa mistäkin voisi tehdä.

Kaarnapuu

Itse löysin maasta ihania kaaran palasia, eri värisiä ja eri kokoisia. Totesin itsekseni niiden olevan tarpeeksi kevyitä liimattavaksi paperiin, jotta työ pysyisi seinällä ilman vasaraa ja naulaa. Kaarna kun on tullut puusta, siitä saisi askarreltua hienon puun!

No sitten aloinkin jo ääneen miettiä mistä puuhun saisi lehtiä. No aivoriihen ja ympärille tutkimisen jälkeen näkyi vihreitä puolukanvarpuja. Niiden lehtien irroittaminen tietenkin hiukan riipaisi, oliko tämä nyt ekoteko? No kyllähän kaikenmaailman muut materiaalit vahingoittavat luontoa enemmän, kuin muutaman puolukanlehden napsiminen. Ja lupaan: lehtiä jäi vielä metsään paljon! ;)

No kerätyt materiaalit ovat tietysti töissä ja mieleni teki kokeilla tehdä kaarnapuu...joten kenkät jalkaan ja vieressä olevaan metsään! Työssä käytin puikkoliimaa, lasten kanssa askarrellessa toimisi varmasti paremmin erikeeper tai muu puuliima.

Kaarnaa, puolukan lehtiä, kuivuneita heiniä koristeeksi takapihalta...

Ja tässä luomukseni - Kaarnapuu

Tälläisen voisi vaikka kehystää ja antaa äidille lahjaksi äitienpäivänä?

Ei kommentteja: