lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulusatu Joulu Metsänväelle -joulukalenteri

  Meidän ryhmässämme oli tänä vuonna satukalenteri nimeltä: Joulusatu Joulu Metsänväelle.

Hahmot on askarreltu jo edellisvuonna toisessa ryhmässä. Ne on siis kopioitu ja laminoitu. Taustan hahmoille tein ihan vapaalla kädellä hahmotellen valkoisesta ja sinisestä kartongista. Luimme jokapäivä tarinan alusta ja lisäsimme siihen aina uuden "luukun" tekstin. Ja samalla kyseinen hahmo ilmestyi kuvaan.

Jouluinen satu kuuluu näin:

1. Syksy oli taittunut talveksi, marraskuu joulukuuksi. Kirkkaalle pakkastaivaalle syttyi yksinäinen TÄHTI. Ihan pian olisi joulu!
2. PIKKU-TONTTU oli tulossa Joulupukin sivupajalta ja päätti oikaista metsän kautta. Äkkiä hän tuli suuren aukean reunaan. - Missä minä olen? tonttu ihmetteli. - - - - - Olenkohan minä eksyksissä?
3. Tontun vieressä seissyt KUUSI ravisti lumet oksiltaan. - Et sinä eksyksissä ole, se sanoi tontulle, - vähän vain harhautunut.
4. -Miten pääsen täältä kotiin? tonttu kysyi. -Voitko neuvoa suunnan? Joulupukki varmasti jo odottaa. -Aikanaan, aikanaan, kuusi sanoi, -mutta sitä ennen sinun on suoritettava erikoistehtävä. Kuusi ojensi oksiensa alta Tontulle TAIKARASIAN.
5. Onko se vaikeakin tehtävä? Tonttu kysyi huolestuneena, -Viekö se paljonkin aikaa? Joulukin on ihan kohta. Pilven takaa kurkistavaa KUUTA hymyilytti. Se oli nähnyt tämän joulunäytelmän jo vuosisatoja.
6. -Sinun tarvitsee vain avata taikarasian kansi, kuusi sanoi. Pikku-Tonttu kiersi kannen auki ja samassa rasiasta lennähti heidän eteensä kauniisti koristeltu JOULUKUUSI.
7. -Ohoh, Tonttu huudahti, - tämäkö se tehtävä oli? -Ehei, tämä oli vasta alkua, kuusi vastasi. Kuusen viereen oli ilmestynyt LUMILYHTY hämärtyvää iltaa valaisemaan.
8. Kohta lumesta kasvoi kaunis JOULUTÄHTI.
9. Suuri LAHJAPAKETTI ilmestyi joulukuusen viereen kuin tyhjästä.
10. Valtava PUUROKATTILA porisi ja levitti ympärilleen ihanan herkullista tuoksua.
11. Ja vielä iso vadillinen OMENOITA!
12. Suuria LUMIHIUTALEITA alkoi leijailla hiljalleen maahan.
13. -Ketä varten tämä juhla laitetaan, Tonttu ihmetteli. -Soita KELLOA, niin pian näet, kuusi kehotti.
14. Pikku-Tonttu kilisti kelloa. Metsän reunaan loikki kaksi PUPUJUSSIA.
15. PUNATULKKU lennähti joulukuusen oksalle.
16. Pörröhäntäinen KURRE-ORAVA juoksi alas puusta hangelle aivan Tontun eteen.
17. HIIRIKIN nousi esiin kolostaan.
18. Huhuu, huhuili PÖLLÖ puustaan.
19. Pikku-Tonttu kilisti taas kelloa ja näki miten metsänrajaa pitkin hiiviskeli KETTU paikalle.
20. -Joko on joulu? KARHU kyseli unisena. Se oli herännyt kesken talviunien.
21. HARAKKAA nauratti uninen karhu.
22. Suurisarvinen HIRVIKIN tuli mukaan joukkoon.
23. Kuusikosta näkyi valoa, joka läheni. -Joku tulee lampun kanssa, Pikku-Tonttu kuiskasi silmät pyöreinä. -Sehän on PETTERI! Hän hihkaisi.
24. - Ja JOULUPUKKI on tullut hakemaan minua, Pikku-Tonttu iloitsi. -Hyvää Joulua Metsänväelle! Joulupukki toivotti. -Tiesin, että olisit täällä Pikku-Tonttu. Pikku-Tonttu kiipesi Petterin kyytiin ja vilkutti hyvästiksi Metsänväelle. Hänellä oli satumaisen hyvä mieli.

<3 ILOISTA JOULUMIELTÄ JA RENTOUTTAVAA JOULUN AIKAA! <3

9 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Aivan ihana joulukalenteri!

Nimetön kirjoitti...

Onko tähän ihanaan kalenteriin tai siis sen kuviin olemassa jossain kaavoja?
Olisi ihana idea toteutettavaksi omille lapsille joulukalenterina!

Aila kirjoitti...

Olin näkevinäni sen jossain Taika lehden joulunumerossa myös joskus myöhemmin. Nyt en juuri muista miltä vuodelta se oli. Tuskin kuitenkaan monien vuosien takaa. Jos törmään töissä lehteen laitan vuosiluvun tänne :-)

Unknown kirjoitti...

Aila oletko löytänyt lehden numeron. Haluaisin niin kovasti tehdätämän....:)Terkuin Tiina

Aila kirjoitti...

Hei Tiina! Koitin eilen tutkia kaikki itselläni olevat Taika lehdet. Joulunumeroita en kaikkia löytänyt kotoani. Joten tulos oli heikko. Harmi! Koitan vielä katsella. Tuohon taustaan ei ollut mallia. Sen tein kahdesta isosta kartongista, sinne vähän lunta ja puita. Periaatteessa nuo hahmot voisi askarrella vähän omankin mielen mukaan ja tuosta kopioida sadun kertomus? Hahmoiksi siis tarvitaan tarinassa aina suurella kirjoitettu juttu.

Unknown kirjoitti...

Ihana joulutarina! Itse olen harjoittelija, toivon voivani toteuttaa tämän projektin siellä ��

Unknown kirjoitti...

Ihana joulutarina! Itse olen harjoittelija, toivon voivani toteuttaa tämän projektin siellä ��

Nimetön kirjoitti...

Muistaakseni tuo kalenterin ohje oli Askartelu lehden sivulla. Olen itsekin tehnyt tuon kalenterin lasten kanssa päiväkodissa.Jokainen lapsi teki yhden esineen tuohon, mutta emme tehneet eläimiä kaavojen mukaan.

JustHeather kirjoitti...

Tämä on ihana Joulutarina. En ole löytynyt sellaista tarina englanniksi jossa ei ole pikku jeesus. Olen kääntynyt tämä tarina itselle/lapselleni. Haluatko kopion tästä? Sähköpostini on jsththr at gmail.