maanantai 30. maaliskuuta 2015

Imetysvaatteita ja ilahdutushaaste

Vauvaa odotellessa sain tehtyä itselleni yhden imetyspaidan. Paita on muuten samaa kaavaa mukaileva kuin esim. tämä jo tekemäni paita aikaisemmin, erona on vain luukku etuosassa josta saa vauvan ruuat esille ja kaula-aukko.
Luukun alakappaleen yläreunaan on laitettu koko matkalle framilon rypytys. Kappale menee kainalosta kainaloon.
Paidasta muodostuikin niin käytännöllinen aarre, että sellainen piti käydä ompelemassa toinenkin jossain väsyneessä hetkessä. En siis tarkkaan muista koska toinen paita valmistui. Olen sitten näitä kahta paitaa vuoroin pitänyt ylläni.
 Väsyneenä kun tekee voi syntyä vaihingossa myös jotain hienoa. Leikkasin kankaita niin innoissani, että yhtäkkiä huomasin ettei paitaan riitä pitkiä hihoja. No näihin tuli tuunattua vähän erilaiset hihat jatkopaloilla. Hihasta saa vaikutelman, kuin alla olisi pitkähihainen paita. Kiinnityskin tapahtui varsin kätevästi yhdellä ompelulla kantinkääntäjällä. Keksitkö miten? Minusta tämä oli ihmeellisen hyvä keksintö niinkin väsyneeltä päältä.
 Tässä myös kulkee luukun kohdalla resori ja alakappaleen yläreunassa framilon.

Eilen valmistui kolmas imetysvaate! Kiitos miehelleni, että sain ommella! Se on lyhythihainen tunika. Kaava on myös muokattu samasta paidasta.
 Tämä päällä näytän kuulemma pääsiäiseltä?

Myös tässä tunikassa on siis luukku, joka on valmistettu samalla periaatteella.
Tähän on pakko vielä kehua kantinkääntäjääni, joka tekee vieläkin niin kaunista jälkeä. Kiitos Jenni vieläkin avusta sen asettelussa paikalleen.
Kankaat herättävät selvästi vauvankin silmässä ihailua. Niitä katsellaan välillä kovinkin tarkkaan syödessä. Ovat ne tuoneet myös iloa minullekin!

Kaava: Ottobre naisten parhaat topit. Paidoissa: muokattu etukappaletta: imetysluukku, pääntie ja lisätty helmaan pituutta. Tunikassa: muokattu etukappaletta: imetysluukku, pääntie ja muotoiltu ja lisätty pituutta helmaan.
Kankaa ja resorit: Nosh: Anemone Paisley, Raidat, Yksivärinen munakoiso, Polka dots

BLOGIHAASTE - ILAHDUTUS

Lisäksi sain blogihaasteen Jenniltä, joka kirjottelee Murusia-blogia. Myönnän lukeneeni kaikki blogin tekstit. Olen etuoikeutettu ihailemaan Jennin kädenjälkeä välillä myös livenä. Olen oppinut myös monta erilaista juttua ja kikkaa Jenniltä ja saan aina myös apua! Viimeisin Jennin postaus, muuten tulikin tänne meille ;) Sydämellinen kiitos!

Jouduin tavaamaan haastetta läpi muutamaan otteeseen, kun en ihan varma ole kuka ilahduttaa tässä ketäkin ottamalla haasteen vastaan. Käsittääkseni jos ottaa haasteen vastaan ja vie sitä eteenpäin saa haastajalta jonkin mukavan ilahdutuksen?

Haasteen säännöt ovat seuraavat:
  • Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän).

  • Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivammalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös kommenttien tai sähköpostin välityksellä! 

  •  Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.

Haastan mukaan Perhosmamman ompeluksia blogin kirjoittajan Jaanan. Jaanankin tekeleitä pääsen välillä ihailemaan myös ihan livenä. Jaana vaatettaa itsensä lisäksi myös lapsensa (eli tämän tädin murut). Jaana on kehittynyt ompelijana hurjasti! Meidän vauva sai niin hienon farkkuhaalarin, että alkuun en edes tajunnut, että se oli todella käsintehty! Haalari ei ole vielä mielestäni vilahtanut Jaanan blogissa, ehkä se sinne vielä ilmestyy?

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Kiitos, kun tartuit blogihaasteeseen <3 Pieni ylläri odottelee törmäämistämme!