tiistai 10. maaliskuuta 2015

Uniasuja vauvalle kaksin kappalein

Teemalla: ÄLÄ OMPELE VÄSYNEENÄ

Tein yhden uniasun ennen vauvan syntymistä (kuva alla). Tässä on muutamat unet otettu, mutta en pitänyt mallin suuresta pääaukosta. En tiedä olenko piirtänyt väärin vai onko pääaukko tarkoituksella noin iso? Tämä on kuitenkin tehty vielä täysillä unimäärillä.
Toisen yöpuvun alias "yöpin" tein jossain välissä väsyneenä super nopeana ompeluksena vauvan jo synnyttyä. Otin mallia yhdestä kaupan uniasusta, joka meillä oli. Se oli käytännöllinen ja olen tykästynyt hihansuihin joista saa "raapimisesteet" valmiiksi, niin ei tarvitse etsiskellä yöllä kadonneita tumppuja. (Voivat ne kyllä päivälläkin kadota)
 Hihat saa käännettyä auki tai kiinni.
 Alareunassa on kumilankarypytys. Nepparit kulkevat resorissa alas asti.

Puvusta tuli oikein hyvä, mutta ehkä hieman tiukka sovitus jo alkuun. No varmistin sitten että asu ei mahtunut enää ensimmäisen pesun jälkeen päälle ollenkaan, kun pesin sen liian kuumassa. Vauva joutuisi olemaan polvet koukussa :) Lisäksi kädet eivät mahtuneet pukuun kun nämä hienot käänteet käänsi hihoista kiinni. Voihan murr! Älä siis ompele edes hyviä ideoita väsyneenä, äläkä pese pyykkiä... Tästä saa joku pieni vauva tai isompi nukke hienon uniasun itselleen!

Tein myös vauvalle pieniä erilaisia tumppuja tilkuista, jotta ei raapisi itseään. (Yhdet tumput näkyvätkin yhdessä kuvassa ylhäällä.) Otin mallia yksistä tumpuista jotka meillä jo oli. Niitäkin väsäsin väsyneenä... ja lopputulokset olivat välillä milloin mitäkin. Sain tehdä monta versiota ennen kuin olin tyytyväinen. Olisi pitänyt sekin aika käyttää mielummin lepäämiseen.

Nyt kun olen alkanut saada jo enemmän unta, voisi ehkä rohkaistua ompelukoneen äärelle pitkästä aikaa joku päivä. Jos vauva antaa... Ja keksin mitä ompelisin!

Kaava: Ensimmäinen uniasu OB (lisään myöhemmin tarkemman tiedon kun muistan) ja toinen kaava oma (joka vaatii tuunausta)
Kankaat ja resorit: Nosh

2 kommenttia:

äiti raitapaita kirjoitti...

Noissa käännettävissä hohoissa on valmisvaatteissa ainakin tosi usein just se ongelma, ettei ole laskettu tilaa nyrkille. Kun hihan kääntää pussiksi, tulee kädelle ahdasta. Eli niissä pitäisi olla vähän liian pitkät hihat, mikä tuntuu useimmilta valmistajilta unohtuneen...

Aila kirjoitti...

Ahaa! Kiitos tiedosta :) eli ei ehkä niistä kannata ottaa mallia vaan käyttää vaikka mittanauhaa ja lapsen kättä apuna :)