maanantai 9. huhtikuuta 2012

Enkeleitä - on heitä


Innostuin taas pitkästä aikaa ompelemaan Tilda-enkelin. Siivosin ihan ensiksi työpöydän korujutuista, jotta sain ompelukoneen siihen esille. Varoitin Jonasta, että kohta on sotku. Ja sotkuhan sitten tuli, kun levitin kaikki askartelukaapin kangastilkut esille ja etsin mieleisiä. Kankaita hypistellessä syntyi visio vaaleanpuna-valkoisesta suuresta enkelistä makuuhuoneeseen. Olen tehnyt yhden Tildan talossa-kirjan "suuri enkeli"-nuken aikaisemmin, itseasiassa se oli ensimmäinen Tilda nukke, jonka olen tehnyt. Päätin käyttää nyt tätä samaa kaavaa pienillä muutoksilla, sillä tahdoin ison näyttävän enkelin.

 Silmät ja suu on tehty tälläkertaa ompelemalla. Poskissa on sipaisut omaa poskipunaani.

 Virkkasin Tildalle ympyrä liivin, tällainen olisi kiva tehdä myös itselle! (Idea tuli, kun näin yhdellä hoitolapsella päällä tämmöisen ympyrän. Enkelin siipiä varten olen joutunut nakertamaan keskelle kolon. Sillä idea tuli tietysi jo siivet kiinnitettyä selkään. Liiviä koristaa itse tehty sydänhelmi.

 Käsien ympärille, hihan suihin tuli pitsinauhaa ja myös Tildan rintamukseen.

 Hups! Saakos toisten hameiden alle kurkkia? Hameen alta kurkistava pitsireuna jatkuukin kankaana kääntöpuolella ylös asti. Joskus on myös hauska tehdä hameen alle yksityiskohtia. Esim. hääasuun pukeutuneella Tildalla on myös sininen sukkanuha.

 Hiuksen on tehty Novitan Varpu-langasta. Mainittakoon tässä vaiheessa, että en ole uskollinen aidoille Tilda materiaaleille vaan käytän mitä löytyy. Tässä nukessa ei ole aitoja Tilda materiaaleja.

 Hiukset saivat koristeeksi rusetin taittelemalla ja ompelemalla.

Enkelin voi laittaa myös vaikka halutessaan istuskelemaan jonnekin.

Tein hiukan erilaiset käsien olkapäät kuin kaavassa.

Jalkojen päihin tuli tossut.

Siivet löytyi Tildan satumainen talvi-kirjasta, suurensin kaavaa, jotta sain niistä haluamani kokoiset. (Näyttääpäs kuvassa ryppyiseltä...) Nukkeen on myös ommeltu ripustuslenkki niskaan eli siis niskalenkki.

Monien tuntien väkertämisen jälkeen Tilda koristaa nyt makuuhuoneen seinää ja vahtii, että laitan silmät kiinni, jos meinaan herätä aamulla liian aikasin.

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Oi, ihana! Mutta itse ainakin jäisin ihastelemaan moista suloisuutta, jos avaisin aamulla silmäni liian aikaisin...

Aila kirjoitti...

no aivan niinkin voi käydä :) mut onpahan ainakin jotain mitä katella :D

Nimetön kirjoitti...

Ihastuttava enkeli! Ja miten taidokkaasti tehty! Enkelin varjelusta ja iloista joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

Aila kirjoitti...

Kiitos samoin ❤