sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Nurkassa

 No niin samassa nurkassa taas ollaan, kuin viimeksikin. Eli makuuhuoneen nurkassa. Ostettiin eilen kaksi vanhaa (kaupassa luki "aidosti vanhaa") laatikkoa. Päätettiin, että niistä syntyy meille puuttuvat yöpöydät. Kaikki laatikot oli hiukan erilaisia, mutta koitettiin löytää kaksi melko samanlaista yksilöä. Kaupungilla niitä kanniskellessa vaatteet tulivat aivan likaisiksi. (Laatikot olivat siis myös aidosti likaisia.)

Kotona niille näytettiin ensin harjaa terassilla, ei tehonnut. Sitten testivoittaja imuria, ei auttanut. Sitten vain laatikoiden kanssa jynssäys pesuun suihkuun ja jo lähti pinttynyt multa ja tilalle tuli kostea tolun tuoksu.

Halusimme tehdä laatikon sisälle yhden hyllyn ja eri vaihtoehtojen ja visioiden jälkeen suunnittelin hyllyn valmiista ruskeasta "puuritilä matosta", joka löytyi myös halvalla kaupasta. Tällä kertaa toteutus jäi Jonakselle ja näin tästä tulikin ihan yhteinen askarteluprojekti.

Puuritilikön osat ovat toisissaan kiinni nauhalla joka kulkee puiden läpi. Leikkasin levyn kahtia ja vielä molemmista levyistä irrotettiin kaksi rimaa tukipuiksi hyllyn alle. Tukipuut sahattiin oikean mittaisiksi ja niihin kiinnitettiin naulat, joiden tarkoitus on lukita ritilikkö paikoilleen vähän niin kuin sängyn sälepohja kiinnittyy. Myös hyllyn rimoja täytyi sahata, jotta ne mahtuivat laatikon sisälle. Ensin kiinnitettiin tukipuut paikalleen ja niiden päälle sitten nostettiin hyllylevy. Pamautimme pyynnöstäni vielä naulat etummaisiin rimoihin, kun huomasin, että ei hyllyä tarvitse saada irti. Nyt se pysyy myös paikoillaan, jos tahtoo vaikka kääntää yöpöydän johonkin toiseen suuntaan, vaikka näin päin:

Tästä tuli siis varsin muunneltava huonekalu.

Nyt kun tässä samassa nurkassa pyöritään saatte myös nähdä lisää vaaleanpunaista, nimittäin virkkaamani sängynvierusmaton! Tälläinen on myös Jonaksen puolella. Voi raukkaa ;)

Tänään käytiin myös kahvittelemassa mummin tulevilla synttäreillä, tuliaisena meillä oli: Lintu lensi oksalle, lauloi niitä näitä-kortti ja masu-rasiaan piiloutunut enkelikaulakoru.

Ei kommentteja: