tiistai 3. syyskuuta 2013

Syksyinen Siili Severi


On yksinäinen Siili Severi
hei mennään hälle juttukaveriksi. 
Mut ensin täytyy vähän kertoa 
siilin ulkomuodosta. 
Siilillä, 
selässänsä on, 
paljon, 
piikkejä!
(sanat laulusta Siili Severi, Siina&Taikaradio
suosittelen hankkimaan sisältää paljon hyviä lauluja isoille ja ihan pienillekin)

Olemme jälleen aloittaneet aktiiviset askartelut töissä lasten kanssa. Pääsenkin tämän kauden olemaan ihan ryhmämme opettajan sijainen! Muiden laulujen lisäksi olemme laulaneet Siili Severin laulua ja kuin tilauksesta Taika-lehden 08/2013 Paavon palstalla oli tehty kivoja siilejä, nappasin hieman ideaa käyttöön!

Taustat on maalattu kolmella värillä: punainen, keltainen ja oranssi. Vesivärit tehtiin pulloväreistä sekoittamalla niihin runsaasti vettä. Näin jokainen väri oli omassa kupissaan ja eivät sekoittuneet kovin toisiinsa. Vesiväripaperi on hyvä kiinnittää alustaan maalarinteipein, paperi pysyy paikallaan ja teipit irroitettuasi saat valmiiseen työhön kauniit pienet kehykset.
Sitten seuraavalla kerralla päästiin siilien kimppuun. Ruskeaan kartonkiin oli piirretty siiliin hahmo, joka leikattiin yhdessä irti. (Meillä ei vielä kukaan leikkaa viivaa pitkin ilman aikuisen apua, silti lapsi saa osallistua myös tähän vaiheeseen, oppien oikeaa saksien otetta ponnahdussaksilla.)
 Kun kuvio on leikattu irti ja iloittu hetki tämän vaiheen saavutuksesta, päästään kiinnittämään piikkejä. Ensin reilusti liimaa siilin koko selkään ja sitten erivärisiä lankoja laittamaan.
 Tämä 2-vuotias lapsi teki tarkkaa työtä ja asetteli lankoja paikalleen yksitellen. Jotkut lapsista nappasivat lankakasat kouraan ja painoivat suoraan siiliin kiinni ja sitten se oli VALMIS :)
 AIKUISTEN TUSSILLA sai piirtää siilille silmät. Näin siili heräsi eloon ja sai eräänkin neidin miettimään omaa siili: näyttää ihan vihaiselta :) Sitten siili pääsikin omaan syksyiseen lehtikasaansa tepastelemaan...
...tästä siilistä tulikin aika leppoisa yksilö.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Voi, miten suloinen! <3