lauantai 7. syyskuuta 2013

Väriä ikkunaan silkkipaperilla


Kaksi pientä peikkolasta
istui kärpässienen alla
sataa rop rop rop
sataa rop rop rop
sataa aivan kaatamalla...

 Vaan eipä sada! Aurinko paistaa mitä ihanammin, vaikka onkin syyskuu. Tänään kokeilin jotain minulle uutta:silkkipaperia kontaktimuovin kanssa. Tämän tyyliseen tekniikkaan olen joskus törmännyt seikkaillessani erilaisilla ulkomaisilla askartelusivuilla, nyt päätin testata sitä syksyisen kärpässienen muodossa. Tämä sopii niin isoille kuin pienillekin askartelijoille.
 Tähän askarteluun on käytetty silkkipaperia ja kontaktimuovia. Isommat voivat itse leikata silkkipaperineliöitä haluamistaan väreistä ja pienemmille voi leikata vaihtoehtoja valmiiksi.
 Silkkipaperia asetellaan joko tarkasti tai sinne tänne lätkien. Itse tahdoin kokeilla tehdä kärpässienen. Myrkyllisyydestä huolimatta punavalkoinen väri on herkullinen yhdistelmä. Asettelin punaisia paloja muoville jättäen pieniä koloja esiin.
 Kolot peitin valkoisella. Myös sienen jalkaan tuli valkoista.
 Kun haluttu määrä silkkipaperia on paikallaan (mielummin reilummin kuin liian vähän), peitetään kuva toisella kontaktimuovilla.
 Silkkipapri jää muovin sisälle.
 Leikataan taideteos haluttuun muotoon. Nyt tästä tuli sieni.
 Sitten etsitään sopiva paikka pirteälle syyskoristeelle! Ja auringonsäteet pääsevät leikkimään sen kanssa.
Tällä tekniikalla voi tehdä vaikka mitä ikkunakoristeita vuodenajan mukaan. 
Aika hauska vai mitä?

2 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Hei, löysin blogiisi askarteluohjeita etsiessäni. Tämä on mainio idea ja lähtee varmasti kiertoon!

Aila kirjoitti...

No kiva, että inspiroiduit! Mietin näitä tällätavalla toteutettuja ikkunakoristeita juuri yksi päivä itsekin, jos toteuttaisi samalla tekniikalla jotain jouluisempaa. Vaikka jouluenkelin vaikka valkoisesti silkkipaperista ja vähän glitteriä sinne ripotellen :)