torstai 31. lokakuuta 2013

Huppari ilman huppua -hupparitunika

Kun näin tämän kankaan tahdoin ehdottomasti siitä itselleni hupparin!

En ollut laskenut kankaan tarvetta oikein tai sitten kangasta hukkui jo hupparin teon ensimmäisessä vaiheessa. Tästä syystä huppari jäi ilman huppua. Tämä hupparitunika tuli ommeltua ihan kahteen kertaan! (Oikein rakkaudella tehty! Prkl...) Ensimmäinen versio oli kokonaan joka tyypin kaavakirjan unisex hupparin kaavalla tehty. Mielestäni otin mitat itseltäni ihan oikein ja vertasin niitä mittataulukkoon. Huppparista tuli niin iso, että tunsin oloni intiaanien tii-piiksi. Sinne olisi voinut hyvin leiriytyä. Yritin miehellekin sitä kaupitella, mutta oli liian iso ja väärän värinen. No purkaminen sujui varsin nopeasti leikkaamalla kaikki saumurisaumat auki.

Seuraavaan versioon tein sitten hihat (lyhennetty resoria varten) ja yläosan kainaloihin saakka SK:n kaavalla, nyt alettiin olla jo aika lähellä sopivaa lopputulosta. Muutama sentti piti vielä nipistää hartioilta. Alaosaa hahmottelin hiukan edellisellä mallilla, sillä olin jo nähnyt vaivaa ja ommellut siihen sivusaumaan taskun. Huppariin lisäsin myös reilusti pituutta ja leveät resorit hihoihin ja helmaan.
Kauluksen leikkelin aika lailla vapaalla kädellä siitä määrästä kangasta mitä oli jäljellä. Jouduin kääntämään kankaan eri suuntaan kuin muissa kohdissa. Kaulusta koristaa porkkanamainen nappi.

Kangas on kyllä mukavan pehmeää ja tästä tuli oikein mukava päällä. Lapset kyselivät töissä mitä paidassani on. Kerroin että salmiakkia. Myöhemmin ihmettelin miksi minua käydään nipistelemässä. No tietysti pitää käydä välillä poimimassa muutaman salmiakki leikisti suuhun :) On muuten hyviä!

Kangas: Käpynen: Jättisalmiakki Luomujoustogollege, Resori+nappi: Lohjan metripala
Kaava: oma sekoitus SK 8/2008 unisex hupparin ja joka tyypin kaavakirjan unisex hupparin ja omien kavennusten yhdistelmä :)

2 kommenttia:

Nonnu Neuloja kirjoitti...

Tuo kyllä huuta hupparia tuo kangas :) todella hieno!

Aila kirjoitti...

ihanan pehmeä ja laadukkaan oloinen kangas. Ei malttaisi hupparia pesuun laittaa :-D