sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Melkoiset maalausvälineet

Meilläpä oli jo alkusyksystä käytössä melkoiset maalausvälineet! (Jostain syystä tämä maalauspuuha on unohtunut laittaa tänne.) Ja nyt täytyy kyllä sanoa, että me maalailimme elokuussa jo autoilla, ennen kuin syksyisessä Taika lehdessä tehtiin niin ;) Meillä idea lähti ihan miettimällä, millä eri välineillä voisi maalata isoa paperia lapsen kanssa. Ja yhdeksi välineeksi päätyi eri kokoiset autot.

Ihmishahmojen maalaus:
 Ensiksi piirsimme lasten kuvat paksulla tussilla suureen paperiin,lapsen koittaessa pysyä paikallaan. Tämä oli hauska vaihe. Jokainen lapsi tuli mielellään piirrettäväksi, toisten seuratessa jännittyneinä vieressä. Aikuinen nimesi samalla kehon osia, joita pitkin tussi kulki.
 Tässä muutama maalausväline pesussa. Autoilla maalatessa, on hyvä valita sellaisia autoja, joista saa renkaan irti. Tällöin puhdistaminen maalauksen jälkeen on helpompaa.
 Meillä oli käytössä pari erikokoista autoa, iso suti ja sieni, jolla sai antaa väriä omalle kuvalleen. Myös erilaiset maalaustelat voisivat olla hauskoja, mutta meiltä ei sellaisia tässä innostuspuuskassa löytynyt.
 Koitimme suojata mahdollisimman suuren osan lattiaa kuvan ympäriltä, sillä autot olivat aika kovia kurvailemaan (välillä jopa ulos paperilta).
 Valmiit hahmot koristavat leikkihuoneen seinään. Näitä mennään aina välillä katsomaan ja etsimään joukosta oma kuva. Meillä leikkihuoneessa myös nukutaan. Alkuun kesti hämärässä silmä tottua hahmoihin, ettei luullut jonkun lapsista seisovan sängyssään :)

Ei kommentteja: