torstai 10. huhtikuuta 2014

Iloista rytmiä pääsiäiseen -rytmimunat

Saimme lahjoituksena ison kasan muovisia munia päiväkodille. Osa niistä oli avattavaa mallia. Ja kun ryhmämme lapset ovat musiikkihetkistä innoissaan sopii hyvin yhdistää pääsiäiseen tämä munamarakassi-askartelu siis rytmimunat.
Oma kokeiluni marakassista
Itse tein kokeilu version ensin kotona. Munan sisälle piilotin riisiä. Muovimunan sauman teippasin kirkkaalla teipillä. Sillä osat eivät tahtoneet pysyä itsessään paikalla. Sitten revin erivärisiä silkkipapereita pieniksi paloiksi. Liimasin ne kiinni munaan puikkoliimalla. Silkkipaperi on haurasta ja ei kestä kovin paljon venyttelyä liimaisena, vaan repeää helposti. Puikkoliimalla voi tehdä mielestäni aikuinen tai isompi lapsi tai sitten yhdessä lapsen kanssa. Lasten kanssa (2-3v.) tehdessä käytimme erikeeperiä. Lapset levittivät sitä ensin munan päälle ja laittoivat sitten repimiään paperipaloja liimaan kiinni. Ihan toimivaa. Ja kun nämä meidän munat olivat itsessään jo aika kivan värisiä, ei haittanut vaikka pohjaväri jäi joissain kohdissa kurkistamaan esiin.

Hauskinta oli varmaan alussa, kun lapset testasivat minun rytmimunaani ja ihmettelivät kun heidän valitsemistaan munankuorista ei kuulunut mitään ääntä. Mietimme miten me saamme sinne äänen sisälle ja mitä ihmettä siellä on sisällä. Ja voi sitä riemua, kun munan sisälle piilotettiin riisiä ja muna alkoi soimaan! Munaa oli kiva soitella välillä koristellessakin. Askartelu sopii myös ihan pienimmille (1,5 vuotiailla testattu).


Silkkipaperin reunat saattavat jäädä repsottamaan pienillä askartelijoilla. Niitä voi vähän yhdessä korjailla laittamalla liimaa alle tai sitten antaa vain olla. Jos soittimesta haluaa kestävämmän sen voi vaikka lakata kuivuttuaan. Itse kyllä mietityttää, että tuleeko munasta sitten "myrkyllinen". Joten lakkaus on nyt vielä pohdinnassa. Isommat lapset tuskin enää laittavat munia vahingossa suuhun, joten heidän työt voi melko turvallisesti lakata. Niin ja voihan sitä tietysti harjoitella, että rytmimunia ei syödä.

Nämä munat voivat toimia samalla pääsiäiskoristeina vaikka ruokapöydällä.

Ei kommentteja: