lauantai 5. huhtikuuta 2014

Ompelumuistoja

Olipa minulla hauskaa tuossa jo aikaa sitten menneellä lomaviikolla siivotessa vanhoja tavaroita. Ihmettelin, miten paljon muistoja vaatteet voivatkaan pitää sisällään? Minulla oli kassillinen muistoja odottanut jo kauan läpikäymistä. En edes tiennyt mitä kassi sisälsi ennen sen avaamista. Siellä oli paljon vanhoja jo pieniä ja kuluneita vaatteita kouluajoilta ja harrastuksista: mm. kuluneiden säärisuojien ja pelipaidan muodossa, mutta sitäkin enemmän muistoja ja tunteita!
Tämä on ihan tehty ilman mitään kaavaa ja niihän siinä kävi, että ei tullut sopiva koskaan.
 Levittelin niitä pihalle kevätauringossa ja välillä ihan nauroin yksin ääneen. No niistä vaatteista en nyt tänne mitään kuvaa jakanut, mutta sieltä löytyi myös muutama itse tehty käsityö. Joten nyt ihan vain muistoksi laitan nämä tänne itselleni talteen. Pussista löytyi siis kuvissa olevat "huippuluomukset" ;)

Tämä mekko on muistaakseni tehty käsityötunnilla koulussa. Ja sen myötä luulin itseäni niin hyväksi ompelijaksi, että valmistin kotona ylläolevan topin :)
Tämänkin oli koulu ajoilta. Olkalaukku. Kangas ei suoristunut enää millään ja sen pinnasta irtosi jotain tahmeaa.
Kyllä, meni roskiin.

Tälläinen virkattu pussi löytyi myös. Ihan oli vuorikin sinne kiinnitetty!

Ja sitten vielä hieno huppari, myös koulussa valmistettu! Appivanhempien koira luuli, että vihdoin tajusin laittaa hänelle oman paikan vaatteiden järjestelyn ajaksi.

Niin ja näitä töitä varmaan putkahtelee vielä esiin jostain myöhemminkin...


Ei kommentteja: