sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vielä pääsiäistä- ruohoinen kaveri

Nämä kaverit ovat sitten vallan ihastuttavia ja omia persooniansa, he ovat pääsiäisen ruohoisia kavereita!

Idea näiden kokeiluun tuli päiväkodin naapuri ryhmästä. Siellä oli joku löytänyt hauskan ruohoidean netistä. No olivat ne ruohohiuksiset tyypit sen verran valloittavan näköisiä, että näitä piti vielä pääsiäisenä itsekin testata.

 Ensin tarvitaan sukkahousuista pätkä n. 15 cm. Sukkahousun päähän tehdään solmu ja se käännetään ympäri, niin että solmu jää sisäpuolelle.
 Sisälle laitetaan multaa. Kannattaa käyttää kunnon kukkamultaa (ei hakea ulkoa kukkapenkistä niinkuin minä tein), jotta ruoho itää hyvin. Sukkahousu venyy täytettäessä.
 Sitten pyörittelin sukkahousu-mullan pallon muotoiseksi käsillä. Venytin sukkahousua sen verran, että sain siemenet ripoteltua sisään sukan "sivulle". Tämän jälkeen solmin sukkahousun kiinni. Sitten voi vielä muotoilla solmun paikkaa ja etsiä omalle ruohoiselle kaverille hyvä kohta kasvoille.
 
 Hätähousu käyttää kuumaliimaa, mutta uskon erikeeperin myös toimivan silmien ja nenän kiinnityksessä. Silminä on heilurisilmät ja nenänä erivärisiä nappeja. Joillakin kavereista on mutruinen suukkosuu.
 Kaverit pääsivät ihanan jouluiselle tarjottimelle. Kun ruoho oli itänyt alkoi hiusten kasvu erittäin nopeasti. Vettä on helppo kaataa tarjottimelle tai alustalle.
 Tälläinen ruohoinen kaveri voi olla vaikka mukava pääsiäistervehdys kukkien kaverina tai ilman kukkia. Itse annoin myös osan näistä muiden iloksi.

Ei kommentteja: