perjantai 12. syyskuuta 2014

Sienet kasvaa - nyt syksy jo on

No niin nyt tuli tänä syksynä tartuttua ensimmäisen kerran saksiin ja liimaan meidän IHAN pienten ryhmässä. Olemme harrastaneet maalausta jo aikaisemmin ja se on sujunut jo aika mukavasti. Mitä nyt itse sain myös vesiväriä päälleni ja tietysti uusin tunikani on nyt pilkullinen. Vesiväri ei muuten lähde vaatteesta oikein millään, joten kannattaa itsekin suojautua muuhunkin kuin essuun (vaikka sadetakkiin:)) maalauspuuhia tehdessä.
Näiden sienten pääasiallinen tekijäjoukko tähän mennessä on koostunut 2-vuotiaista, tänään tuli tehtyä myös kokeilu samasta työstä alle 1-vuotiaan kanssa. Ehkä vielä vähän odotetaan, että ikää tulee lisää ;) Askarrellessa olisi kuitenkin ehkä jo hyvä ymmärtää vähän puhetta.

Sieni askarteluun tarvitset:
- Sakset
- Liimaa
- Kartonkia
- Aikakausilehtiä
- Taustapaperin
 Ensin selailtiin lehtiä ja etsittiin kivoja värikkäitä kuvia. Sopivan osuessa kohdalle aikuinen leikkasi siitä liuskoja ja pilkkoi liuskat palasiksi (isommat voivat hoitaa tämän ihan itse).
 Lapset saivat valita kahdesta eri sienen hatun mallista, joka yhdessä leikattiin ponnahdussaksin kartongista. Myös sienen jalka leikattiin kartongista.
 Tämän jälkeen sienen hattuun levitettiin liimaa puikkoliimalla ja lapsi sai alkaa asettelemaan paperipalasia sienen hattuun. Kun hattu oli täynnä, tehtiin toisesta kuvasta tehdystä silpusta koristeita sienen jalkaosaan.
 Hattu ja jalka liimattiin kiinni taustapaperiin. Meillä se oli ruskea kopiopaperi. Ylijääneitä palasia sai vielä liimailla sienen ympärille.
 Työn sai ripustettua seinälle heti ihasteltavaksi. Kyllä meidän ryhmästä löytyy taitavia lapsia!
Tällä samalla tekniikalla voi toteuttaa muitakin kuvioita.

2 kommenttia:

mintsu kirjoitti...

hauska idea, ja hyvää nimipäivää

Aila kirjoitti...

Kiitos onnitteluista :)