sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Mekkonen

Ohje löytyi Jennin käsityölehtien kätköistä lehdestä Ottobre 2/2010 mallin nimi oli Loveliness satiinimekko. Muokkailin vähän kaavoja itselleni sopivaksi, minulla oli myös vaikeuksia ymmärtää joitain mallin ohjeita, joten tein sitten niin kuin itse näin parhaaksi. Helman ompelua viivyttelin pitkään, kun eipä mun ompelukone tee kauheen kaunista jälkeä niin piti olla myös valmistautunut ratkojan käyttöön. Ihme kyllä en sitä tarvinnut, ainakaan tossa vaiheessa:).

Eli siitä ihanasta keltaisesta kesämekosta tuli nyt tällainen: Yhdet häät tanssittu ja eipä ole mekkoa kuvia varten nyt silitetty ;)
 Mekkonen edestä
Mekkonen takaa
Sivussa piilovetoketju
Mekon vyön kiinnitin muutamin pistoin eteen kiinni, jotta ei lähde ilman lupaa liikumaa tanssiessa. Vyöhön kiinnitin painonapit.


2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kaunis mekko!
Haluan ommella. Jotenkin tuntuu, että alkuun on liian lyhyt minulle. Se ei istu vyötäröltä. Entä mekko?
Tervehdys

Aila kirjoitti...

Kiitos kommentista! Jos vaan on kangasta tarpeeksi niin voi tehdä vieläkin pidemmän samasta mallista? Minulla oli tuota pilkullista kangasta ihan nippa-nappa tuohon mekkoon ja siitä riitti polveen saakka. Itse en kokenut mekkoa ainakaan liian lyhyeksi. Lyhensin kaavojen yläosan alareunasta pois 2 cm, jotta vyö tulisi mallissa hiukan ylemmäksi. Mekko istui täten ihan hyvin vaikken mikään malli olekaan :) Ja tietysti lopuksi huomasin, että ehkä ei olisi ollut ihan pakko aivan 2 cm ottaa. Olisi kannattanut ensin ommella ja sovittaa ja sitten lyhentää tarvittava määrä. Mietin etukäteen liian teoreettisesti :D