lauantai 23. kesäkuuta 2012

Myrkkymarja!

Tässä on 2010/10 valmistunut lahja ihanalle tärkeälle tytölle, joka täytti tällöin 3-vuotta. Idea lähti jälleen töistä, kun yksi työkavereistani oli jostain keksinyt tehdä myrkkymarja pelin ihan "oikeilla marjoilla". Virkkasimme yhdessä suureen koriin läjän erivärisiä marjoja, tutusta leikistä tuli vieläkin houkuttavampi. Leikkiä voi siis leikkiä myös ihan leluilla ja siitä on varmaan samoilla säännöillä jokin toinenkin nimitys, mutta meillä se on ollut myrkkymarja.
Sopiva laatikko löytyi Tiimarista. Koristelin sitä tusseilla. Kanteen tein marjojen kuvia ja laatikon pohja oli "kori" ruutukuviolla.
Laatikkoon mahtui 16 marjaa.
 Pelin ohjeet oli liimattu kannen alle.
 Peli alkaa! Marjat levitetään esille ja ensimmäinen marjastaja poistuu tilasta tai kääntyy piirissä selin ja sulkee silmänsä. Joku sovittu pelaaja valitsee yhden marjoista ja näyttää sitä sormellaan muille. Se marja on myrkkymarja.
 Poimija saapuu/kääntyy ja alkaa yksitellen poimia marjoja koriinsa. Muut laskevat poimittuja marjoja. Jos pelaaja poimii marjan joka on myrkyllinen huudetaan: MYRKKYMARJA!
 Marjan sisällä on 40mm massapallo.Tässä vielä näkyvillä marjojen erilaisia lehtiä.
 Myrkkymarja peli on jälleen tekeillä, tällä kertaa omaksi ja leikkimään saapuvien iloksi. Kaksi pientä juhannusneitiä ovat keksineet minulle myös tästä pelistä ihan oman versionsa, saan etsiskellä jo valmistuneet pallerot talon kätköistä. Tässä vaiheessa kolme on jo löytynyt! Kun vaan muistaisi montakohan niitä on tullut jo tehtyä..

Juhannusiloa ja sateen ropinaa! Älkää syökö myrkkymarjoja syökää mansikoita!

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Tästä on ollut paljon iloa ja monet kyläilevät lapset muistavat juuri tämän pelin ja haluavat pelata sitä! Marjat toimivat myös mm. erimakuisina jätskipalloina :)

Aila kirjoitti...

yksinkertainen mutta jännittävä peli! :)