sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Tarraa lattialla ja seinällä

Meille on lahjoitettu ajan saatossa päiväkotiin erilaisia tarroja ihan pikkuisia ja sitten vähän isompia ja jopa tarranauhaa rullissa! Aivan mahtavaa! Muissakin ryhmissä tarraa on jo hyödynnetty, on tehty esim. ruutuhyppy tarrasta lattialle.

Meidän ryhmässä tarraa pääsikin myös viime vuonna seinälle kun teil kultaisesta tarrasta oksat, joilla linnut istuvat. Löytyy myös blogistani.

Ryhmään sisään tullessa lattialla on askelrata. Niitä pitkin yritetään aina vaihtelevalla tyylillä kulkea. Jalanjälkien mallina on käytetty ryhmämme lasten jalkoja. Pienimmätkin sanovat askelia pitkin kulkiessa: "Hyp-hää" :)

Autoilla ajo tiloissamme on ollut vuoden aikana aikamoista rallia. Autoilla ajo on kiinnostanut melkein yhtä paljon tyttöjä ja poikia. Meno on ollut välillä hurjaa kun seinät ja hyllyt ovat tulleet autoilijoita vastaan. Autot joutuivat välillä ihan jäähylle kun leikit yltyivät liian rajuiksi. Ongelman ratkaisuna oli autorata, jälleen tarrasta. Sitä pitkin autoilla saa huristella ja radalla koitetaan pysyä. Reitillä on myös muutama suojatie, joissa kävelijät voivat turvallisesti ylittää tien. Olemme välillä rakentaneet reitille tunnelin tuoleja ja patjoja apuna käyttäen. Siitä on ollut jännää mennä ali.

Kesän tullen seinät myös tyhjenevät entisestään, kun lasten työt lähtevät lasten mukana lomille. Huone kaipasi piristystä, tarrapuun! Seiniin ei heltynyt lupaa maalata puuta, joten tarrarullalle tuli jälleen käyttöä. Lehdet on leikattu eri värisistä vihreistä tapeteista ja kiinnitetty puuhun maalarinteipillä. Kiinnitysapulaisina oli kaksi ryhmämme lasta. Heistä oli kivaa kiivetä tuolille ja käydä läiskäyttämässä lehtiä puuhun. Hyvää jumppaa!
Puuhun muutti myös lasten nimeämät äiti-pöllö ja lapsi-pöllö, myöskin tapetista. 
Nyt meillä tiedetään, että pöllö sanoo: HU-HUU!

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Onpa kiva puu!

Aila kirjoitti...

kiitos! :D musta toi lasten lehtien asettelu on hauska. Aikuiset laittaa lehdet ihan tylsästi ;)