perjantai 20. heinäkuuta 2012

Muistipeli muistoista

Nyt on enismmäiseltä lomareissulta kotiuduttu! Ja tietysti heti aamusta oli jo intoa päästä askartelemaan (tai sitten välttelin siivousta..). Tämän idean inspiraatio on tullut Kaarinan suunnalta., muistipeli valokuvista.

Pelikorteissa seikkailee kummityttöni erilaisissa paikoissa. Neiti sai pelin tänään. Emme vielä peliä pelanneet, sillä kuvien katselu oli jo itsessään niin jännittävää. Ja sitten kun laatikosta alkoikin tulla kuville pareja oli hauskaa, mutta varmasti vielä joku päivä pelataan!
 Tulostin valokuvat ns. lompakkokokoisina. Leikkasin irti ja liimasin kevyesti väripaperiin. Sitten leikkasin vielä kerran kuvat irti väripapereineen. Näin korteista tul tukevammat. Laminoin kuvat ja jälleen pääsin leikkamaan.

 Minulla ei ollut sopivaa rasiaa pelikorteille, mutta onneksi sellainen löytyi Sinellistä.  Sitä pääsin sitten tänään koristamaan servettitekniikalla. Kortit olin valmistanut jo aikaisemmin. En ollut aikaisemmin kokeillut päällystää mitään esinettä servetillä. En käyttänyt servettilakkaa vaan sekotin Erikeeperistä ja vedestä lakan. Servetti vähän ryppyili minulle, mutta mielestäni pinta oli kaunis hieman rosoisena. Käytin kahta eri servettiä. Niissä oli sama kuvio. Kansi on tehty kahviservetistä, jossa kuviot on hieman pienemmät ja pohja lautasliinasta, jossa kuviot on suuremmat.

 Kirjaimet leikkasin myös servetistä. Siinä olikin näpertelyä, ettei hauras servetti mennyt kesken leikkauksen rikki. Kortteja on nyt 46 eli 23paria. Laatikkoon mahtuu vielä lisääkin, jos pelikorttien määrää tahtoo kasvattaa.
Kaikin puolin hauska askarteluprojekti! Huomenna pääsen juhlimaan häitä..

Ei kommentteja: