sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lapsen oma kirja - lahja kolmevuotiaalle


Eilen juhlittiin kolmevuotiasta neitiä, jolla tahtoa riittää varmasti yhtä paljon kuin Pikku-Myyllä! Tämän neidin isosisko on kova tekemään tehtäviä kirjoihin ja papereille ja liimailemaan tarroja ja askartelemaan. Siitä se ajatus sitten lähti: "Mitä isot edellä, sitä pienet perässä." Pikkuneiti saisi ihan oman kirjan, jonne saa tehdä ihan omia juttuja ja ihan vaikka tusseilla, kun on jo "iso tyttö".

Aloitin kirjan teon hankkimalla kovakantisen muistivihon, jossa oli valkoiset tarpeeksi paksut sivut (ei mitään lirupaperia). Kirjan kannet koristelin uudelleen (kuvana on väritetty värityskuva) ja päälystin kirjan kontaktimuovilla (ihan tuli vanhat kouluajat mieleen...).

Kirjan sisälle jätin suurimman osan sivuista ihan tyhjäksi, jotta kirjan omistaja saa tehdä kirjastaan juuri sen näköisen kuin tahtoo. Tyhjät sivut eivät välttämättä ole kuitenkaan pelkästään houkuttelevia, joten liimasin muutaman värityskuvan sivuille joukkoon.

Kirjan alussa on haastattelu kirjan omistajalle. Myös alkuun on laitettu muutama liimaus ja piirustustehtävä esim. valokuva perheen jäsenestä ja sitten viereen saa perheenjäsenen kuvan. Kirjaan voi myös taiteilijan luvalla lisätä tekstiä: kommentteja ja lausahduksia joita on saattanut sanoa kirjan sivua tehdessään.

Tietysti myös tähän kirjaan saa liimata tarroja! Ja niitä täytyi ehdottomasti sujauttaa tähän mukaan! Parhaimmillaan kirjasta voi tulla mukava muisto, jota voi hymy huulella lueskella vähän isompana, vähän niin kuin vauvakirjaa, mutta eri tavalla.

Ihana neiti sai tietysti myös kortin! Kortissa kurkistelee hiiri käpyä syöden. Hiiri on kotoisin Ikean lahjapaperista. Juhlan kunniaksi se sai rusetin häntäänsä.

Kirjaan tehtiinkin heti illasta jo muutamia värityksiä ja piirustuksia. Neidin isosisko alkoi jo haaveilla myös omasta kirjasta... :)

6 kommenttia:

Tiia N kirjoitti...

Tämäpäs on ihana idea! Jos vaan jaksais ja ehtis tehdä, niin tulee monta pientä neitiä mieleen, jotka tykkäis tämmöisestä. <3

mintsu kirjoitti...

voi onpa ihana idea pitäs varmaan omalle neidille tehdä tommoinen...

Aila kirjoitti...

Kiitos :) Voi olla, että innostun tekemään näitä lisääkin :)

iive kirjoitti...

Meidän tyttö on saanut vastaavanlaisen lahjan ja tykkäsi kovasti. Hänen kirjassaan alussa oli muutaman sivun mittainen itse keksitty satu jossa seikkaili lahjan antaja ja tekijä (11v serkkutyttö) ja lahjan saaja (eli minun tyttäreni).
Loput sivut on piirretty ja liimattu tarroja täyteen ajan kuluessa :)

ttti kirjoitti...

Ompa ihana ja varmasti mieleinen lahja! :)

mianro kirjoitti...

Onpa ihana idea! Pakko laittaa tulevaisuuden varalle korvantaaksen =)