maanantai 5. joulukuuta 2016

LUUKKU 5 - Kuusikortti

Jatketaan vielä kuusia tehden! Ystäväni tytöllä oli jo viime kuussa synttärit, joita oli juhlittu lastenkutsuilla kuusijuhla-teemalla. Me askartelimme poikani kanssa 6-vuotiaalle kuusikortin. Tässä idea vaikka joulukorttiin tai ikkunaa koristamaan.

Kuusikortti 6-vuotiaalle
Tähän hommaan käytimme kartonkia, silkkipaperia, tarrapaperia ja kontaktimuovia.
 Ensin tein niin ison kaksinkertaisen kolmion A5 kokoiseen korttiin, kuin mahdollista. Ja leikkasin sen irti. Myös sisäpuoli kuviosta poistetaan. Pieni taapero voi treenata omilla saksillaan leikkailua vieressä paloilla, joita tästä jää ylitse. Tämä kuvio on vielä liian haastava hänen harjoitella leikata.
 Saksitun kuvion päälle asetetaan kontaktimuovi ja ylimääräiset muovit leikataan kuvion reunoja pitkin pois.
 Sitten pieni askartelija saa alkaa mielensä mukaan asettelemaan silkkipaperin paloja kuvion sisäpuolelle. Olin tehnyt valmiita paloja, mutta ilmeisesti kaikki ne eivät kelvanneet pojalle sellaisenaan, vaan hän tahtoi itse repiä paloja niistä ja asetteli ne sitten paikoilleen. Olisit siis voinut leikata vaikka suikaileita mielummin, sillä repiminen pienemmiksi onnistui kyllä jo hyvin.

Kun silkkipaperia oli poikani mielestä tarpeeksi, laitoin vielä toisen kontaktimuovin siihen päälle ja leikkasin tasaiseksi reunoista. (Ei välttämätöntä jos tekee kortin)
 Sitten painoimme yhdessä kuvioleikkurilla 6 kultaista piparikukkaa, jotka kiinnitettiin kontaktimuovin päälle. Tähtitarrakin löytyi.
 Sitten liimattiin kuusi kiinni korttipohjaan ja vielä yksi kuusi lisättiin yläkulmaan.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

<3 <3 <3 <3 <3 <3