maanantai 14. marraskuuta 2016

Isänpäivä puuhastelut 2016

 Sunnuntaina juhlittiin ja lahottiin isejä. No meidän kotona "pappaa" ja onpa tässä myös esillä poikani teokset vaarilleen ja faffalleen. Askartelijana on siis toiminut 1v 9kk poikani, välillä enemmän ja vähemmän autettuna. Hän on kyllä niin innokas näissä puuhissa!
 Poikani hakee aina välillä maalaus essun ja ilmoittaa "maalaa", kun hän toivoo, että maalataan. Ulkona oli tullut juuri iso kasa lunta ja maa oli valkoisenaan. No me maalattiin sitten lunta!
 Siinä maalatessa tulikin idea, että tehdään näistä isänpäiväkortteja. Iso jääkarhu on tehty maalaamalla käsi ja painamalla sormin lisäksi korvat ja töpöhäntä. Pieni karhu on painettu nyrkin sivulla ja sille om sormella painettu korvat, tassuja näkyviin ja töpöhäntä.
Tällaiset kolme korttia tuli. Piirsimme yhdessä jääkarhuille silmät ja nenän ja kynnet mustalla tussilla. Lisäksi poikani sai liimata kuviin sydän tarroja.
 "Hyvä isä on tehty lempeästä mielestä, 
kannustavasta kielestä, suuresta sylistä 
ja ripauksesta hyväntahtoista veijaria."
 Tämä oli tekstinä kortin takana 💕

 Sitten lahjojen kimppuun... avaimen perät kutistemuovista ja niille lahjakotelot.
 Ensin etsimme autolehdistä papan, faffan ja vaarin auton merkit.
 Pappa oli itse mukana vähän auttamassa tässä askartelussa. He koristelivat pojan kanssa kopiopaperilla päällystetyt tulitikkuaskit. Askeihin sai piirrellä kynillä.
 Piirtely jäi heti kun poika bongasi liimapuikon. Sitten piti saada jo päästä liimaamaan. On kyllä näppärät otteet liimaajalla!

 Sitten oli minun vuoro päästä askartelemaan pojan kanssa. Maalasimme pojan valitsemalla akryylivärillä käden ja painoimme sen kutistemuoville.
 Sitten kun maalit olivat kuivuneet, kuviot leikattiin ja tehtiin reikä ennen kutistamista.
 Tässä kuva ennen uuniin menoa.
 Ja tässä kun kädet tulivat uunista. Pinta ei ole aivan tasainen, maali on mennyt vähän "ryppyisen" tuntuiseksi verrattaen muilla väreillä tehneenä. Samanlaisia käsiä askartelimme myös pienellä taaperoporukalla ennen isänpäivää.
Sitten pujotettiin avainrengas reiästä ja koko avaimenperä viesteineen auton sisälle askiin.
 Tässä ollaan sitten jo valmiita. Näillä innostuttiinkin kovasti myös leikkimään. Renkaina on muuten käytetty tuollaisia koristekiviä joita joskus ollut kynttilöiden kavereina, ne kiinnitettiin kuumaliimalla. Pappa liimasi, mutta poikani sai valita kivet.
Poikani rakastaa kun pappa on tehnyt hänelle aamuisin välillä paistettuja kananmunia. No tämä lahja oli kyllä niin osuva, se nimettiin muna-alustaksi. Siihen pappa voi laittaa paistinpannun, kun on paistanut kananmunia. Tämä valimistettiin avoimessa päiväkodissa. Lisäksi ostimme paketin luomumunia.

Ja sai se isäntä kauan himoitsemansa suklaapommin, joita olen välillä joillekin antanut lahjaksi. Ja poikani auttoi myös minua koristelemaan minun antamani lahjan paketin.

Siinäpä oli taas juttua kerrakseen...

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Voi mitä kaikkea kivaa ja jännää ootte taas puuhanneet! Tartteette kohta lisää askartelukaappeja, kun on niin innokas pikkuaskartelija :D

Aila kirjoitti...

Mä pikkuhiljaa valtaan Jonaksen kaappitilat 😃