lauantai 12. marraskuuta 2016

Tonttu tytön koti meni rikki

Pienen tonttu tytön talo meni tällä viikolla rikki. Hän oli jo alkanut odottaa joulun tuloa, pipareita oli jo paistettu ja pieni kuusikin oli omassa huoneessa. Sitten tuli tulipalo naapuriin, joka sekoitti varmasti monen ihmisen elämän ja tuhosi ja rikkoi koteja. Pienenä piristyksenä koko perheelle tahdoin ommella tytölle tonttuvaatteet. Kyllä se joulu tulee silti, se löytää heidät! Vaikka materiaalinen koti meni rikki, on perhe onneksi kunnossa. Onneksi koti on siellä missä sydän on.
 Tässä koko vaatesetti.
 Taskutunika on melkein samanlainen kuin Roosa nauhaan ompelemani tunika, mm. tässä on lisänä resori alareunassa ja hihoissa koristeena frillarypytykset.
 Taskuihin voi piilottaa vaikka joulun salaisuuksia tai piparin. Voi sinne mahtua tähtitorttukin jos oikein yrittää.
Hihoihin saa kyllä hauskaa ilmettä helposti tuollaisella rypytetyllä kankaalla.
 Tonttu tytön oma lakkikin oli tainnut jäädä taloon, joten tein myös uuden lakin tilalle. 
Lakki on samaa trikoota kuin mekossa.
 Kulkunen on kiinnitetty sydännauhalla ompeluvaiheessa.
Tarvitseehan tonttu vielä housutkin jalkaansa. Näissä on leveä pehmeä kuminauha vyötäröllä. Ja kun eivät ole niin pelkästään jouluiset, niin voi varmasti käyttää joulun jälkeenkin. Mutta eikö se ollut niin, että joulu on joka päivä?
Kankaat: PaaPiin joulukangas, raidat ja resorit Noshia ja punainen yksivärinen Jättirätistä
Kaavat: Tunikassa hyödynnetty Raide paidan yläosaa (OB 6/2012), loput oma kaava. Tonttulakki oma kaava ja legginsit Ruusunpuna OB 6/2012 koossa 92.
Tässä muuten sovituskuva meidän joulupaidasta.
Minun poikani tahtoi kovasti auttaa näiden vaatteiden ompelussa herättyään. Hän sai sitten antaa minulle taas nuppineuloja tyynystä. Minulle valittiin mustia nuppineuloja. Olemme tainneet myös käydä aika monilla vaatekutsuilla, sillä kun tunika roikkui henkarissa sitä piti sovitella itseä vasten ja sanoa "päälle" ja "noin" ja sitten se aina ripustettiin uuteen paikkaan. Hän taisi toimia esittelijänä.

LOPPUUN VIELÄ MUISTUTUS: ARVONTA PÄÄTTYY HUOMENNA!

1 kommentti:

Mamma A. kirjoitti...

Ihana ajatus tehdä tonttuasu ja hieno se onkin:)