maanantai 7. marraskuuta 2016

Verhot Jussista

Toinen sisustusjuttu putkeen ja vielä samaan huoneeseen. Poikani huoneen verhot ovat valmistuneet jo aikaisemmin syksyllä. Inspiraatio niihin tuli aikaisemmin maalatusta seinästä.
 Verhot puuttuivat pitkään huoneesta, koska en löytänyt sopivaa kangasta johon olisin oikeasti ihastunut. Yhteinä vaihtoehtona pyöri Marimekon Jurmo kangas, mutta se oli vähän liian hintava kotiäidin budjetille toteuttaa. Sitten löysin tämän PaaPiin ihanan Jussi-puuvillakankaan ja kohta olinkin jo ompelemassa verhoja kasaan.
 Ihmettelen aina verhoja tehdessäni, että miksi kankaat ovat niin kapeita etteivät ne yksinään riitä peittämään ikkunaa vai onko meillä vaan jotenkin leveät ikkunat? Tähänkin kankaaseen ompelin reunoille tuollaiset kehykset harmaasta kankaasta. Samaa harmaata on myös verhon alareuna ja nauhat joilla valerullaverho pysyy ylhäällä. Verho ei ole ihan täyttä valetta, kyllä sen halutessaan voisi myös avata, mutta se ei riitä peittämään koko ikkunaa alas asti auki ollessaan.
 Napeista en tehnyt avattavia. Eli ne on ommeltu suoraan läpi nauhasta ilman napinläpiä. Ajattelin niiden pysyvän näin ryhdikkäämmin kasassa ja varmasti saman pituisina. Nauhat eivät ole kiinni verhoissa, vaan ne on pujotettu myös verhotankoon roikkumaan.
 Kangasta jäi vähän (ja sitä on ihan pieni pala vieläkin, jonka aijon jotenkin hyödyntää) joten päätin vaihtaa huoneessa olleessa kaapistossa olevien laatikoiden ilmettä, laittamalla niiden sisälle samaa kangasta kuin verhoissa. Kaappi on samaa sarjaa kuin olohuoneemme kirjahylly, jossa myös on yhdet ovet sellaista vitriinimallia johon voi laittaa itse mieleisen kuvan tai kankaan. Molemmat kaapit ovat IKEAsta.

Kangas: PaaPii Jussi-puuvilla, harmaa konkurssi Anttilasta

Muistutus: Oletko osallistunut jo blogini 5v. arvontaan?

1 kommentti:

Katja /Kakarat kirjoitti...

Tosi tyylikäs verho, hienosti olet onnistunut jatkamaan leveyttä harmaalla. Ei tule yhtäänsellainen fiilis että alkuperäinen kangas on ollut liian kapea, vaan nuo istuvat tuohon todella hyvin. :)