sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Maalausmuistoja

Miten yhtäkkiä tuleekin mieleen, että tämäkin askartelemani seinämaalaus on unohtunut tänne kokonaan laittaa! Taitaa olla aika monta juttua, jotka ovat jääneet, kun niitä ei heti saa tänne laitettua.

No nyt vaihteeksi maalausta!
Tämä on se kuuluisa before-kuva
 Jo viime vuoden kesänä otin projektikseni maalata poikani huoneen seinän. Ja siellä se on jo yli vuoden ollut valmiina. No nyt se pääsee vihdoin myös blogiini.

Kauan mietin tapetointia, mutta siitä on niin huonoja muistoja (ainakin miehen kanssa tapetoidessa), että päätin päästä helpommalla ja halvemmalla ja toteuttaa haluamani tapetin maalaten.

Kivoja tapetteja olisi ollut vaikka kuinka paljon ja näytteitäkin testailin monia seinään, mutta yhtäkkiä ostinkin jo maalia ja homma oli täydessä vauhdissa.
Työnjohto tällä hetkellä tyytyväisenä työn tuloksiin.
Muistan kuinka maalauksen kesken kävin ulkona heiluttelemassa vaunuja ja mietin montakohan riviä saattaisin ehtiä tuputtamaan ennen kuin työnjohtaja olisi taas hereillä. Seinä ei siis valmistunut ihan päivässä, eikä kahdessakaan. Mutta oli se hieno suoritus ja tuntui hyvältä saada näkyvää jälkeä aikaan, vähän muutakin kuin vauvan hoitoa.

Inspiraatio lähti Half Moon nimisestä tapetista. Tein siitä vähän omanlaisen versioni. Ensin maalasin pohjavärin (seinän olin jo rakennusaikana maalannut valkoisella pohjamaalilla) ja sitten monessa erässä tein sabluunapainatukset, kuitenkin rivi kerrallaan.
Suojasin viereisen seinän maalarinteipillä. Vedin myös seinään vaakan kulkevat maalarinteipit mittaa ja pieniä lyijykynä merkkejä apuna käyttäen. Huomasin, että niitä ei voinut montaa riviä tehdä etukäteen, kun en kerralla päässyt painamaan. Ja ne mitkä jäi odottamaan seuraavaa päivää, joutui korjaamaan ennen maalausta. Ne olivat usein alkaneet itse tulla alas seinästä.

Suoran linjan saamiseksi apuna oli myös alkuun laserilla toimiva vesivaaka. Talossamme joutuu aina miettimään kun jotain jonnekin kiinnittää, että laittaako oikeasti suoraan vai silmän mukaan suoraan, sillä tuntuu, että hirsitalossa oikein mikään ei ole suorassa.
Töpöttimet valmistin superlonista ja maalarinteipistä.
Olin piirtänyt pitkälle paperille erilaisia puoliympyräsommitteluja, joista sitten valmistin monta erilaista sabluunaa, jotta kuviot eivät silmissä toistuisi useaa kertaa samalla tavalla. Pystyis kuitenkin käyttämään samoja sabluunoja maalauksessa muutaman kerran. Sabluunan yläosan tein kontaktimuovista ja alapuolella kulki vaakana maalarinteippi. Joissain kohdissa poistin teippiä ja tein kuvioon "keikahduksen" alas päin.
Otin sabluunat irti vielä kun maali oli märkää ja ripustin ne viereiselle seinälle aina varovasti roikkumaan, jatkokäyttöä varten. Rivejä tuli kaikkiaan 12. Korkeimmat joutui tekemään tikkailla.


VALMIS! Ja olen kyllä tyytyväinen. Halusin kuvioinnin joka miellyttää pitkään silmää, ei kuitenkaan hypi silmille ja rauhallisen värimaailman. Mielestäni onnistuin. Oli muuten vaikea saada kuvaa seinästä. Livenä tietysti näyttää paljon hienommalta ;)
Laitanpa tähän ylös itselleni seinään käytetyt värikoodit:
Pohjaväri: X388 Chablis
Kuvioiden väri: Y487 Piazza

Kysynpä vielä, joko osallistuit blogini 5-vuotisarvontaan? KLIK, KLIK!
http://ailanaskartelukaappi.blogspot.fi/2016/11/askartelukaappi-jo-5v-arvonta.html

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Voi, kuinka työnjohtaja on vielä niin pieni <3 Hieno seinä!